[無限JJ]韓國綜藝節目-無限挑戰(12)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
睇左了
係咁話哈哈用呀dream賺錢
想開嚟追下 由頭開始追會唔會難入口?
如果由無謀開始 由轉室內遊戲開始睇會易入口D 或者由長期PROJECT EG 雪橇 摔角 賽艇
比我會鍾意順序追 會了解多D佢地幾個既關係發展 如果有時跳黎睇 可能會唔明佢地講咩/有咩好笑/抽緊咩水

BTW 好好享受 由開始追到完 好幸福就算每日睇一集都要睇年幾兩年 我就睇完第2次 無挑真係精神食糧 係我最孤獨既時候陪我
追無挑永遠唔會遲
就算時代點變遷都唔會影響依個節目嘅高質
難入口應該不至於
但建議揀自己有興趣嘅主題嚟睇先
因為如果由第一季睇起 你可能會棄
我覺得追擊戰有主題夠簡單算係最易入口 不過睇睇下變到最鐘意睇佢地吹水
我入坑就係由無謀開始 心諗 點解咁悶都話好睇

岩岩睇返到真男人 明秀宣誓 笑到仆街
由10年前佢話自己就40 好老 咩都跟唔上
到連哈哈都40 就發現佢果陣係幾渣流
第一季我都係迷咗無挑幾年先敢睇
但都係頂唔順
純粹真係睇佢地新人嗰陣幾得意
同埋啱啱開始有幾個成員硬係覺得格格不入咁
反而我會唔睇追擊戰住 鐘意佢地9up 情境劇都好正
有次佢地攞完獎休一個月定3星期 有個特輯係唔同類型既top 10 跟黎睇實冇死
果時唔知 第一集開始 好似有成20集無謀?
諗返起咁都冇棄都幾勁
我係抱住 下一集一定好好睇既心態睇
真愛
果時未愛架
其實係咪有好多人唔鐘意世亨?
個人幾鐘意佢 如果果陣冇佢 得光熙真係頂唔住
佢帶左唔少話題同互動 大神都舒服d
係軍隊似係接近平時既佢多d
唔會咁突出同會照顧人
same
我到而家都未開黎睇
俊河個啲真係要到09 10先開始順眼

btw 推薦用切身啲既主題 或者有興趣既嘉賓入抗,一開始唔熟佢地睇吹水睇唔明會忍唔住棄
我用啲打工特輯同介醜朋友入
我第一集睇嘅無挑係2008年暑假嗰陣時 J2播無挑
無限挑戰 E066 070811 水男孩特輯
嗰陣係唔小心轉台嗰陣見到班大叔著到鬼五馬六咁
仲要講韓文(以前好憎韓文D發音)
但無嘢做咪睇下,心諗依幾個大叔又唔靚仔
點做到藝人
之後睇睇下,佢哋要鬥係個空中停留得耐啲
心諗係咪咁弱智,但又幾好笑
佢地戴晒花花帽 傻下傻下我真係以為係搵班智障人士做慈善節目

笑下笑下就睇晒成集
睇完之後仆去Google無限挑戰依個節目
先知原來係韓國綜藝節目
但嗰陣上網啲中字幾乎少之又少
追晒有嘅中字之後,好自然咁入咗坑
仲為咗可以快啲睇中字,去咗無限挑戰中文論壇度做字幕組
學打時間軸,學ps,學整海報
嗰陣先知一個鐘左右嘅節目,每個人分10分鐘都要分7-8個人
軸仲有分字幕軸同對話軸,10分鐘熟手極都要成粒鐘先做得起
嗰陣啱啱打,10分鐘我要打2-3粒鐘
加上字幕係無償嘅,真係靠對節目嘅愛run落去
印象好深刻係由一開始星期六生放完
起碼都要星期二至三先會有中字
之後哈哈入伍,前進入咗嚟 中字速度明顯快啲好多
嗰陣就感受到偶像嘅威力
到之後星期六播完,星期日已經有
記得嗰陣入咗組之後,係論壇度雖然set咗要回覆先睇到條link
但其實大家每句感謝嘅說話真係字幕組嘅動力嚟
唔好意思,一講起無挑啲回憶即刻返晒嚟

入返正題我用gif圖推薦下有咩好笑先

由頭笑到落尾嘅長期特輯
一開頭搵大媽教佢地跳完之後
即刻再去搵專業教練+國家級選手,將頭先學嘅大媽舞跳返畀佢地睇
好似拍戲咁
練到一半之後扔佢地去海報做埋啲咩強化訓練
連食飯都要訓練

無限挑戰 E129 081108 有氧健美操特輯(1)
無限挑戰 E130 081115 有氧健美操特輯(2)
無限挑戰 E131 081122 有氧健美操特輯(3)
無限挑戰 E132 081129 有氧健美操特輯(完)
第一次睇佢係radio star 表現好好 所以先入為主咁對佢有好感
但佢強項始終都係talk show
雖然睇綜藝睇到咁上腦 係好多人眼中會覺得好on9
但係無挑帶比我個種遺憾 真係唔知要去到幾時先釋懷
吉 洪哲相繼因為醉駕下車 亨敦就原來一直都捱得咁辛苦
3個都各有原因而不辭而別 而無挑更加係18年黯然落幕
種種因素令我更加覺得失去呢個節目係一件非常可惜既事
真係好希望黎緊金泰浩會係出年終演三週年搞個聚會節目
元祖成員聚一聚 那怕係純清談節目都好 吉 洪哲 亨敦 haha 在錫 明秀 俊河坐埋一齊將無挑終演呢一份遺憾補完
吉犯果個錯,點都唔會得返大台節目
問題係一直以嚟都係我地好想,
可能當事人內疚果種心態未必會再上。

亨敦復出咁耐都係細節目main mc,
上認哥都未見過任何大神節目。
巴打做過字幕組
請受小妹一拜
有時睇片頭都會睇到湯丸
Btw 會唔會太old news
幾時會有無挑2
我都係08 J2入坑 每個禮拜都keep住追
所以細細個就聽過你個名
依家無得睇每個禮拜好空虛
RM 圍爐有人推薦郭度沅嗰集眾神之戰,笑到流眼水
真係笑到hihi, 尤其係郭道元變咗俘虜之後,就咁喺車傾偈都笑死,佢自己一丁友喺mbc徘徊又自言自語
追擊戰個過程又緊張刺激,結局又精彩
強力推薦

我舊年去首爾玩嗰時,特登入mbc兜咗個圈,親眼睇到追擊戰嘅地方就諗起呢集
演員上綜藝都玩得好癲黃政民強吻朴明洙笑到pk
朱智勳好型推理佢都唔差
後面反cup好刺激
世亨見到冇joker衝出去同光熙pizza外賣完場
睇緊06年嘅集數 睇咗幾集都係圍住坐埋吹水 幾悶下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞