居屋2019揀樓次序

1001 回覆
36 Like 54 Dislike
關申請日乜事
有樓揀 你排白核第54個
😔😔張租約係一位戶主(婆婆)?,冇家庭成員?
中咗48頭籌,但應該都要配對返個次序.....

按方面唔識答,可能80幾唔俾抽居居-.-要睇下規定有冇定歲數上下限.....
想問下大家,綠單24X,係咪乜都唔使揀?睇返安排,一人申請係分配到最後尾先揀樓,即係只可以選擇一房或無房垃圾單位?
綠表單人有250個配額,所以你一定有得揀

不過係揀賣剩果d, 所以係只會得返低層開放式俾你選擇
當揀剩500個豬頭骨就到單人揀
單人CS必行先,今期26個,500-26再除2
WS/GS: 237內
————
CS唔記得係大數扣定係扣GS數,不過應該係好似CM咁扣大數
想問下有冇得睇返之前份申請表填左d咩?怕填錯嘢
想問~~白居二, 排2611, 即係有冇機???
吓?第一眼睇到48真係好開心,好似中六合彩
點知開個pdf原來中第一個號碼但係排12xx,個時個心情係過山車咁衝落去
嘩....單人一粒波有幾多人咁
居屋單人不嬲係玩六合彩架啦 畀你中到頭獎但個派彩都係得六獎咁上下
好似話大約有16xx個人
唔該巴打,以為有機會上車,睇嚟呢啲機會都係唔屬於我,如果揀賣剩嗰啲,不如繼續交千零蚊租好過啦
明白,第一次抽居屋,唔明玩法,依家終於知道,唔係結咗婚,屋企又冇老人家可以一齊玩,居屋真係可以唔使抽,無謂俾政府賺240
白長申請唔使玩六合彩,2x%機會有樓
識玩一定玩白長 仲好過綠長 痴線 下年一定玩白長
但點解放棄? 雖然係賣剩遮,但代表價錢更平,100萬左右有近300呎,其實出面好多私樓上車盤都係300呎兩房,但賣成4-500萬

居屋個開放式都其實間到一房
Oh...唔好意思,原來係接近200萬
點樣有2X%呀,再說綠長點申請白長?
今日申請 白長 好似得8千人 但留左750 個白長位 所以頭十個number都好大機會有 又唔洗 交反間公屋 今年我綠長 第10 個number乜機會都冇
W087157 想問姐係排第幾?
我蠢唔識計
係白表 兩個人申請
20幾%就唔止前十個波有,睇返上年數據,650個名額叫到17XX,今年我14XX,都有d希望,上年白長全都可以揀啟德,凱樂苑都去到17XX,真心唔太絕望
我就蠢左 用左綠長抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞