居屋2019揀樓次序

1001 回覆
36 Like 54 Dislike
有冇bro 幫我check 下有冇機
我係g004857 第五個number
對番個表係gm001803
綠表家庭
🙏🙏🙏🙏
依家冇負債喇 每月有穩定收入
GM1400先叫中,number打後要睇今期放棄率😔
想問下綠表係咪唔洗睇入息審查?填入息因爲屋企個個月都唔同收入 所以填左大約數

其他野應該無錯
因為綠表有公屋租約,到落訂時你仲有份約都叫做符合綠表資格(有定期入息審查)
我睇蘋果話第八個number之內
綠表都有機會中
好失望
GM嘅話銀行都係睇你最近約三個月個紅簿仔入息,聯名業主雙方都要俾資料,單名業主就only睇佢其他家庭成員唔洗,基本食硬9成半按,25年期。
Me too
你係咪第8
白居二排 四萬添啦 DLGH
可以啊
GM1400夾雜左750個GE,同埋GE排後過750少少嗰d揸住既GM都排好前,計埋入考慮就知自己實際排到邊
10萬申請入面你排到33,神運
搵餐死 WM004140
GE係聯名,個長者同配偶必係業主,如果加你名,就三個都俾資料
GEGM都係差不多,你份租約冇俾人係期間DQ都實食
冇計咁深入因為可能有變化,之前個貼有bro有提過,所以叫做有機會
通常幾時會收到信通知7個工作日內要交證明文件
可以借少啲整靚仔個每月還款,但就要自己貼多啲係尾款或揀樓果日嘅訂
綠表家庭第五個number
WM比GM多咗個審查7定14日,但都好趕,依家準備定啲工作合約,填表前12個入息等等KEEP住update到11月揀樓,記得唔好超過上限。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞