歡迎想砌模型o既巴絲入黎(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
淘寶唔會有伏咩
唔知,我自己就唔會幫襯淘寶尤其呢兩三個月更甚
bandai 香港仲齊過大陸,就算比炒狗炒起高價,度係無大陸買咁貴
轉左行玩場景模型, 好玩過高達
有冇多d睇下?
宇宙ONLY既機可以玩乜舊化?
宇宙點樣舊化?
殞石塵
長期被軸射射/紫外光射/突入大氣圈太多有冇樣睇 ?
突入大氣圈應該係溶溶爛爛ga ma
你睇下空突個盾同埋巴巴托斯
想問下油高達眼位既綠, 係邊隻綠?

好耐冇噴過油
LM
Star War Spacecraft

金屬色真係好有趣,
獅子頭係黑+銀+透明黃,但出到黎好青金色,
獅子冠係紅底然後就咁mrcolor金色,
個鑽頭同兩個飛機環係同獅子頭一齊噴,
後來再上多層mrcolor金
試過之後下次都係唔搞咁多野,直接黑+金算
係,其實金=/=黃
係有帶有少少近橙色
你銀底難色影響左個hue去帶左少少青
想請教多樣關於噴金屬色,
其實係咪一定要將整個件既表面磨到好滑, 個金屬色先會好"令"?
如果係, 咁我磨到1200號, 再上個1200號既灰, 咁磨黎係徙氣定真係有用?
因為我睇過youtube有啲片,啲韓仔噴金屬色好靚,
一噴上去啲銀色已經"令"到好似鏡咁, 定還是根本係啲油本身靚
唔該晒先
個底靚, 人地磨嘅時間耐過噴
係個黑底做得好
如果做鏡面,認真做係:你磨到1200,上千二灰,亁透再千二-千五-二千咁磨,如果磨穿灰好多位就再上千二灰 -千五磨到二千,穿左少少就由佢橫掂都係上黑色。記得洗到佢乾乾淨淨先好上黑色,有灰有手個啲油脂都會影響到。光黑濕噴一兩層,一發覺痴左塵就停噴等佢乾透再用千五以上砂紙輕輕捽下應該甩,之後濕噴多一層就ok。如果仲嫌唔夠反光,光黑之後再上光油,三千號-》拋光
你做左個咁令既黑底,就上咩金屬色都靚(除非受人所托/錢財,我自己都冇做得咁足,個黑底過得去就算)
切記亮黑之後要等佢完全乾透先噴金屬色,仲要薄噴!
收到晒唔該晒巴打們
Av 唔駛開 可直接手油 除非想造某啲效果
掹走個唧嘴 伸支嘢落去搞 可能好多沉澱物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞