歡迎想砌模型o既巴絲入黎(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
You never walk alone,我都係筆刀派,好洗好用。

Ps.唔講咁多,我去醫院駁返隻手指先
唔知有冇新版,我用開god hand spn-120 $330
隻野砌到好油好多汗積污垢, 應該點清潔?
用完田宮琺瑯油滲線, 可以噴水油定油性消光?
崩左一忽約3x3mm, 應該點補救?
想手油眼部同瞄準鏡位, 應該買咩油好? (鮮綠色, 鮮藍色)
除左淘寶,仲有咩地方賣渣古金屬補品
同埋 rg 係咪用 3mm 就得
有冇巴打知邊到仲有RG 沙煞比買, 今日行左深水埗唔見有

btw, 岩岩youtube見到條片, 隻色靚到
https://www.youtube.com/watch?v=zMRDVKn_iqo&t=1275s
Jenic啲作品好乾淨
Jenic啲作品好乾淨
點噴,好堅
住邊區?
可以上ym望下,唔係rx 88 可能有
係噴完要拋光
有無人明,係調色碟溝到隻好靚既色,噴完洗完先發現噴少左一件係幾咁悲哀
想問邊到最多p bandai 賣
我噴緊rx78 心口隻藍色
首先溝左低光既藍,之後再用果隻黎溝隻高光藍
所以都唔知可以點溝番了
唔係左右,但係前後要同色,即係要噴哂兩件
之後連帶高光都可能要再溝過
今晚番去試下

btw 我估唔到av 最難搵啱色嗰隻竟然係紅色
事源用左黑primer,之後手上有兩枝紅色都係偏橙
一定係ins
重要前置打磨做咗好多次
好多功夫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞