[微博突發]14億護旗手風向已變

1474 回覆
4221 Like 24 Dislike
一定唔得,你自己去大陸貼文可以咁玩,
你示威可以舉英國,美國旗,
一定唔可以舉中國旗,
今次運動最大信息係話比國際聽香港同中國唔同
絕對唔可以舉共產黨既五星旗
唔好比藉口自己818唔嚟天安門啦仆街
Push
-0-
即刻睇wiki:

泛指中國共產黨有密切關係的高級官僚、機構高層、企業主、大富豪、藝人、體制內幹部以及他們的家屬子女等紅色權貴階層

未必係雜種親屬

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%B6%99%E5%AE%B6%E4%BA%BA
算啦唔好過份樂觀 早幾年我爸是李剛到最後咪又淨係變咗潮語頂多搵人祭旗就無咗件事

不過見到有大陸人會諗深一層叫做有一絲絲希望 呢啲真係需要長期逐點逐點改變
佢係想講京A88車牌嘅人非富則貴或者身份顯赫
FB 大陸水軍,我每次提習近平唔比你上facebook,
佢地真係會扮睇唔到唔回應
真係岩岩追完post跟住去微博睇
啲留言都係講唔好比呢件事分散注意力
仲係咁攻擊我地係香港廢青搞事
支那豬唔係浪得虛名
皇室
皇親國戚
高官勢家
土豪士族
中國仲唔係搞緊帝制?
麻煩哂

強烈要求樓主出文需要考慮香港讀者感受
為大陸字提供注解
趙家人係泛指高官權貴, 出自魯迅
呢單野係捉虫入屎忽, 中共諗住將全大陸人民挷埋一齊反香港無理打大陸人
點知轉過頭自己後欄著火, 個個風頭火勢又乜又柒要屌鳩香港人, 到而家自己地方俾人打壓連出個文都唔得
其實好多中國人心底都知道,環球時報不是甚麼好東西
大陸人唔係蠢佢得把口,口就講愛國,反而香港多真心膠
唔可以舉中國旗 , 一舉外國媒體同政府將唔會再支持我地
可能樓主關心則亂
終於明喇
其實班仆街真係好撚可悲 佢地係抱住要拉埋香港落水既心態黎生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞