[微博突發]14億護旗手風向已變

1474 回覆
4221 Like 24 Dislike
唔係成年人佢租到樓咩
加油巴打,慢慢講 唔好勞氣,當練eq
咁就要係818天安門到爭取言論自由啦

刪晒片道咗歉,好快就平息件事
要爭取時間
做官做到揸勞斯萊斯
究竟貪咗幾多
重點在 最後個段
「引導佢地'思考'
此帖已完
推,少一個敵人就少一個
其實隨住改革開放大陸人都聰明左
只係敢怒不敢言
其實大家有冇諗過真係舉返中國旗
幅圖有條友話不愛黨可以 但一定要愛國
話俾人知我地先係真正愛國 想國家好 所以先出黎
大陸人俾人洗左腦好耐 國家點樣好 中國文化博大精深咁
舉中國旗 佢地先會疑惑 點解我地上街係為國家好
佢地會睇成國家e加有一種病 要醫返 國家先會變返好
樂伽係幾個城市 範圍唔大 但都冚住左 租客訓街
係 好多洗腦唔醒 仲有好多收錢水軍
雖然張相唔關事,不過可以見到支那高官用既都係外國最頂級既貴價房車
A88519既Rolls Royce
A80293既Maybach
咁都有得抽
唔明 覺得帶風向想洗白
諗起行李門同埋高鐵漏身份證
香港人要堅持
反權貴濫權
點用?
大6收錢既水軍係好驚人 人地正職黎 仲有SlNA 禁住敏感爆鑊問題
hk唔洗諗住左右上面
HK連FB lG都5夠大6人砌
車任何人都買到,呢個車牌點買到
呢d 係大陸係日常 仲未習慣

加埋a88519 d圖好似好d
支共屈假牌
但係車難d屈
老實講,共產黨肯定驚中國人反叛。
與其日日係各平台由朝互屌屌到黑,
不如試下用溫柔既語氣解釋下我地既諗法。

其實呢個做法,我相信對將來都有一定作用,
係我地依家仲有自由9up既時候,
應該出全力滲透一啲思想俾牆外既內地人。

以下可作參考,唔好大力屌9我,
其實雖則係個計,但亦都係細佬一個認真既諗法。

内地朋友们,现在我们只是希望改善政治及制度上的种种问题。种种违反人性,与道德背道而驰的问题。

这时代下,对于各种四方八面来的资讯,在此希望所有人能先辨别真伪,用心思考,然后再作评论。

请愿谅我们对内地存有恐惧。

中国确实迅速掘起,变得富强,但背后付出了什么?各种人权的剥削,不少工人,农民和有意见者被欺压。各种环境的污染,相信你们也切身地感受得到。

你要明白国家一党独大,没有监察机制,没有表达民意的官方平台的话,媒体、教育、经济、法治或甚至乎思想都变相一切只由党去操控。

你们觉得没有问题是因为你们已经习惯,变了日常。可能是因为你觉得国家已经为你完善了一个制度,其他国家都是外敌和杂念,所以觉得难以接受新的观念及思想,或者直接拒绝接收。

世界远远不止于此,人也远远不止于此。

为了经济富强,你愿意放弃一个自己选择的权利吗?愿意放弃人性最纯真的一面吗?你可能会觉得很虚无。我觉得,人的一生不应该属于任何人的 ,我们都有以善的心去做去追求不同事情的自由。

各种不公面前,难道你们都能包庇党而吞声忍气?一个个有良心的维权人士被践踏,你们又能视而不见吗?

我希望全中国人可以一起进步,慢慢改善中国种种问题。最后希望你们会明白这一切现实情况,并产生一份尊严及觉悟,来一起打造未来的中国。

我試過係一啲屌晒鬼既post度留低以上言論,好似真係有唔少清醒或想醒既內地同胞有共鳴。

不喜勿屌,只係覺得可以一試。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞