老豆搵仔 : 用下腦啦

773 回覆
3428 Like 150 Dislike
兄弟爬山 各自努力
道歉對象係813被綁起用私刑嗰兩個大陸人
道歉嘅人係所有支持道歉嘅示威者
道歉地點可以係機場 目的係推比媒體睇到我地同狗警/政府唔同
道歉內容係對於侵犯人權致歉 並暗指受到內鬼煽動

以上係個人構思
可以改善
全中
好撚中point
push
老豆智慧要學習
Agger
個人認為所謂軍規應該改為共識,同埋遵守共識可以大量減少誤傷無辜既機會。當然唔係話邊個唔遵守要點懲罰,一切都係共識同自律。

另外怕勇武私刑問題都覺得如果好似今日咁其實觀感唔多好,反正冇好似老豆搵仔咁講,咁多資料,offline慢慢玩都得,唔一定要係和你飛果陣玩架嘛
Push 一post講清晒d野
push
push
一個POST即刻收哂皮
你話唔捉鬼 無問題我認同
但道歉對外門面野有咩問題?
少少公關都唔做比外國睇 咁我地去機場宣傳做咩?
第一次搞機場根本唔識會停哂全部機

講到狗會打記者 所以見到有人著黑衫搞記者FA都唔可以屌???
狗招比記者圍屌就係因為佢地得罪記者啊

我唔反對搵仔tg幫過整場運動
但上面仲咁多人話咩好有政治智慧真係睇到頭都大
「無大台」呢句野本身就係一個戒條
無人認同 當初提出就無人跟 係咁簡單
如果聽日機場行動無人認同出面提既四個守規 佢就會自己消失
咁你叫返嗰兩個大陸人出嚟先啦
而唔係公開拎住張圖 文宣自己打過大陸人
然後對其他唔關事嘅人道歉

每一句 全部同意
一早屌撚左好耐 不斷叫人唔好失焦
個個話我分化 割席 又話我怕失民心

咁個行為冇撚意思 又唔係目標黎
做黎得壞處 做黎做咩?
分析下人地講既point再屌人分化啦

第一 阻遊客係好不智 佢地太耐走唔到
好有可能會搵領事館幫手 同埋我地要遊客做cover
唔係要禁錮人地 你地善待遊客既話 全世界睇住架

第二 失焦 今晚唔夠人 但又要硬做
失去民心 失去和理非 以後冇人敢出機場
8.18都未必有人敢出

第三 目的係經濟損失 經濟呢樣野係靠人數佔領 等機場收皮唔運作 和平得黎 遊客都接受 第二日就走得

第四 隻鬼分明就係想比人捉 一隻鬼就令到民心大失
林鄭都知你地唔會對佢點 所以放鬼 比你地捉
唔係點會帶衫係身 林鄭就係想你地失焦 人心惶惶

第五 比意見唔代表分化 唔代表割席
唔好一味屌鳩自己友係分化撚 割席撚 散水撚
好多人都好緊張想幫手
唔係去到最前捉鬼先叫有做野
尊重各界聲音好重要

第六 仇恨 比仇恨支配既話 只會走上14年既路
分化晒和理非同勇武唔會再一條心
之前受傷同死既手足既心血 比你地白費晒
唔通你地努力咁多
係為捉鬼?係為左阻遊客 令自己孤立?

我唔割席 但希望手足們 經一事長一智
唔好搞到8.18大遊行都冇人出
唔好搞到機場冇人敢再去

香港人加油 一齊努力
點解手足們咁不智 回十秒就比負皮
睇下人地講咩先啦
pish
依家擺明係對家設嘅局
點會搵到嗰兩個人
但又真係做咗 仲要比傳媒影到
無得扮無發生
其實佢係講得岩
有鬼又點
講真 你唔比佢地帶動到咪得
推!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞