老豆搵仔 : 用下腦啦

773 回覆
3428 Like 150 Dislike
又分析得幾好
大台搵呢d 人黎做好過俾連登仔
雨革狗察既行為
pish
不要說推 試著copy以下團結精神回覆

前線唔會做錯野
打記者?一定係警察扮示威者打記者並予以強烈譴責
盲撐到底 死都不割蓆
贏港共 唔係靠報導真相 係靠抺黑同老作屈對方 對付賤人當然要用無賴手段
唔同意既朋友麻煩返教堂為我地祈禱,各有各做
問題係某一班勇武連軍規都覺得係大台
覺得無大台=無底線係錯得好緊要
某啲勇武好衝動,未審先判,容易錯殺無辜
如果錯殺無辜平民,咁你哋同班黑警有咩分別?
我敢寫包單,到時前線實畀人割到無人支持

核彈都唔割蓆唔代表無底線
唔割蓆嘅前設係勇武要對準政權
而唔係濫暴無辜平民
支持唔捉鬼

定軍規真係無問題喎, 呢幾條根本係各位手足既道德底線
正常既手足, 不論邊個派別, 根本唔會打記者/FA, 唔會亂破壞, 唔會打平民, 更唔會私刑,
記者同FA係大家既朋友, 811受傷失明既女士就係FA, 點會有人去傷害佢地?
如果有以上情況, 肯定個位手足係有啲問題, 係唔係鬼唔咁講, 但最少在場其他手足要理智咁勸阻佢
尋晚既只係突發既個別事件, 有左一次經驗, 大家都會進步左, 唔會再好似尋日咁手忙腳亂
pish
[機場抗爭]呢條計好惡毒,大家幫手推上熱門睇下點拆
https://lih.kg/1468629
Agree.
依個我十分認同
大家要有個道德底線
見到有問題手足 就要隔開佢
雖然琴日有試過隔開 但要多d 人去做
如果有手足過激 多d 人勸佢拉開佢
相信大家有左琴日的經驗
會知道點處理
正經post就冇人推
但打遊客 記者 救護
都因為係捉倒公安(鬼) 先呈清倒我地既清白喎...
手足唔會打自己友
聽我講,有道德枷鎖就唔好學人搞革命啦。
全部都係警察錯
係佢地打的
不要說推 試著copy以下團結精神回覆

前線唔會做錯野
打記者?一定係警察扮示威者打記者並予以強烈譴責
盲撐到底 死都不割蓆
贏港共 唔係靠報導真相 係靠抺黑同老作屈對方 對付賤人當然要用無賴手段
唔同意既朋友麻煩返教堂為我地祈禱,各有各做
但捉倒公安
先還倒我地冇打記者 遊客 救護既清白喎
仲問?
如果有人同你一齊行, 突然打尻個FA, 你會點做?
扯開佢一二邊再講啦!
唔通睇住佢打手足唔出聲扮睇唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞