老豆搵仔 : 用下腦啦

773 回覆
3428 Like 150 Dislike
陳雲:中共在機場引誘香港示威者犯錯,破壞我的中場休息的策略。我提議中場休息、暫停武力衝擊,改為文宣與和平展覽,是要定格在星期日晚上香港人的純粹受害人的境地,之後交由國際社會支援香港。
如果示威者偏偏要破壞我的策略,那我只能任由他們。你們如果在期間逞強而打傷打殘了警察或黑社會,現在援助了香港的外國政客將會很尷尬,往後也不必期待人家放心來聲援你。你等共產黨直接統治吧。
今晚,特朗普總統用推特宣布中國調兵接近香港邊境,他在製造中共大軍壓境的局面,方便美國介入香港,故此各位必須稍安毋躁,不要輕舉妄動。
機場的環境,眾目睽睽,三層樓的觀眾在看着你,沒有街角暗巷,你打人的一舉一動都被拍攝和頂證,是中共用苦肉計來引誘示威者動武,彼此泥漿摔角,大家打個和,令到無人佔據道德優勢的好場地。
我也是那麼一句,你要逞強,可以過羅湖那邊打中共的,毋須留在受到若干殘餘英式法治與國際監護的香港。你留在香港來鬥爭,本身就是一個策略的決定,那麼為什麼你不聰明一點呢?香港建國之後,你要打中共,可以參加軍隊來打。忍耐一下吧。
唔好重覆犯歷史嘅錯誤
push
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你
五大訴求,缺一不可 撤回修訂,不撤不散 撤回暴動,釋放義士 警黑勾結,獨立調查 落實承諾,實行普選 光復香港,時代革命 616 721 811
支持
捉鬼真喺哂9氣
已經唔喺琴日嘅事 由612到而家都有㗎啦
佢俾得你捉就喺想有更多衝突發生 武力升級 之後民意逆轉
咪撚跟住政府個劇本得唔得呀
哥哥姐姐支持你,但有些說話想講:
大家都年輕過,知道年輕時真係會較為衝動,
我當年都係諗到咩就做咩,又易受人影響。
而家工作了六年,真係成熟。所以有小小分享:

年輕人, 在前線情緒較緊張,客觀地較容易受煽動,請不要被忿怒沖昏頭腦。要有智慧理性。
見到臥底未同佢講聲:同胞,辛苦你了。
記得影相backup 分享提醒

如果對方出口,一笑置之,不要被煽動情緒。對方吹你唔脹先係最高招!

如果對方使用武力,確保安全為首要
大叫,增援同撤走,有人幫就合力清走武器.

* be water*目標係要林鄭撤回惡法*
千萬不要成為政治既犧牲品
全世界人都係反暴力,千奇唔好正正苦既局!
佢set局,無人中,等佢食檸檬🍋
欲速則不達~
共勉之
唔好沉迷捉鬼!
push
我諗個個所謂軍規post唔係想要大台,係想呼籲各位自律。情緒高脹起上嚟如果無其他人㩒住佢地就好危險。
割乜撚 我地已經係少數 仲割 cls
講下軍規都唔得
係咪做war crime野都ok啊?
警世文
嗱琴晚呢我知發生一d事
一批內鬼用一d激進的手段挑起分爭,意圖分化我地
勇武係保護個公安
勇武冇打過個公安,從來都冇打過個公安
你有冇見到邊個勇武打過個公安?我就見唔到了,如果你見到,我誠意邀請你去報警。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞