老豆搵仔 : 用下腦啦

773 回覆
3428 Like 150 Dislike
2014年雨傘希望大家唔好忘記

黑警、鄉黑、深藍、公安、學堂畢業,根本就防不勝防,捉到出黎係好事,

但唔好太執著,起哄完,影完相,就用黎做文宣,唔好比籍口狗做野

你永遠唔知道鬼有幾多人
勇武好, 和理非好, 見到有手足出事正常都唔會袖手旁觀
無人叫你李小龍上身, 開口喝停佢都得掛, 唔駛下下都MMA冠軍既
唔捉都要防,
有人話內部有共識 底線係俾外人睇
問題係呢次運動無大台, 人係黎自四面八方,
唔多D 強調底線係乜, 好多人都唔知
set 底線並非整規條,
而係令到有一班比較衝動D 既朋友可以 停一停
再者又可以防到鬼係入面帶動做一D 影響整體事情既事
捉又唔係 唔捉又唔係
push
唔認同quote老豆搵仔D野出黎當聖旨
佢地唔係大台 佢地講既野只能夠代表佢地admin自己既立場
而且我個人感覺每逢接近香港時間午夜個admin係最偏激個個
而呢段野係佢出 我自己就唔buy
推推推推推 做好自己就可以
up
《香港機場說明書》全部同我入黎!
https://lih.kg/1468423
唔完美,可接受,需要改善
Push push push
我都唔buy,唔係咩規唔規條,係要有底線,無底線同班狗有乜分別?

同埋唔好再話民意無用,無民意你做乜都係錯。唔好再話要歸一早歸晒邊,要黃一早黃。而家「人道立場」係良知問題,同政治無關。民意要凝聚,唔聚就會散。

勇武冷靜諗一諗,幾多人犧牲左都好,都仲有200萬人同你地一齊撐緊落去。

不割席係勇武場合,勇武做乜,和理非都唔會割,會文宣返

倒轉,和理非場合,勇武都要尊重返和理非

再話乜野前線決定,根本同一方獨大無分別。

大家記住,和理非同勇武兩者要共存,缺一不可!互補長短!咁先係be water!
撤回送中惡法
撤回暴動定性
釋放示威者
成立獨立調查委員會
落實真. 雙普選

抗爭之餘亦要向國際社會表現到真.香港人既自律同秩序
同我睇左他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞