老豆搵仔 : 用下腦啦

773 回覆
3428 Like 150 Dislike
我其實知到今日有手足影我樣
我知我今日講野語氣好差 屌曬老母
但係你咁樣影我相其實真係好難受 個人好灰
明明都係針對政府 點解要互相猜疑
可唔可以唔好再捉
推呀
會唔會可以真誠道歉
但同時暗指係有鬼煽動

當件事唔可以當無發生
如果冷處理個感覺好似同香港政府一樣
pish
我覺得道歉嘅方式係講「令你嘅旅途受到影響感到抱歉」

好似啲航空公司因為天氣問題起飛唔到,所以同乘客道歉

我地就好似咁,迫如無奈,因為政府呢兩個月完全不負責任,不打算處理問題,所以我地先會塞機場

我覺得致歉加解釋係必須,同時要體諒下旅客嘅情緒

其他我都認同,特別係捉鬼,原本都覺得捉鬼無咩嘢,依家睇返真係弊多於利

香港人加油呀,唔好放棄呀
道歉對象同埋方法呢?
同埋facebook睇立場嗰班 完全冇人屌示威者打鳩佢囉好冇 係連登捉鬼捉唔切咁
721 811
終於有人講人話
唔捉鬼我係好認同,但唔道歉同死撐實不敢苟同,咁咪即係將自己降到去對家嘅水平
幫忙!!IG 搜尋hongkongairport
https://lih.kg/1468677

請幫手洗走5毛post
絕不割蓆,唯要改進

我地唔會割蓆,但我地亦都會持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩建議大家投票解決,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所以社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦可常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股動力,但亦要避免比仇恨支配行動,每一場運動係要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,努力去自省,去檢討自己,去改善下一步先係重點。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,我亦唔會去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要認,認完就要反省,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去承認,唔去反省,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。
鬼唔洗捉 捉唔晒
只要冷靜 忍耐唔郁手
睇實隻鬼 拉住佢唔比佢郁手
隻鬼係無 作 用!

團結就是力量
不分化不割蓆不篤灰

對準政權
五大訴求
缺一不可

軍事政府
中共警察
濫殺無辜
防人之心不可無 見唔對路應該觀察,提點隊友 掩耳盜鈴係令隊友冒更大風險
即係前線話打劫金鋪籌集資金
綁架市民同林鄭談判
你都會支持??
為此 我們200萬香港人在這裏 謹代表不負責任的香港政府 向旅程受阻的各國旅客致歉
並促使林鄭政府回應示威者訴求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞