泰國準備派c-130撤僑

582 回覆
849 Like 16 Dislike
一定唔會有事
耳仔係咩野

機場呢兩日相信已達到一定程度嘅目的

有冇文宣可以加大力度推 721 811 呢兩單嘢俾國際?

有子彈俾外國,對我哋更有利
now新聞都有報到
淋奠慘變condom
唔知歐美國家點睇
你一定知好多內情喇
推,一齊死
項少龍好波
出解放軍仲等死做咩,返屋企睇下有冇咩國家幫手啦
你估單憑香港人可以搞掂老解咩
有冇人屋企請秦國工人?
https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1729603/govt-mulls-hong-kong-rescue-bid#cxrecs_s

Passengers have been forced to seek accommodation in the city while airlines struggle to find other ways to get them to their destinations.
Air force chief ACM Chaiyapruk Didyasarin has asked air force officers to monitor and assess the unrest closely and prepare air routes, RTAF spokesman AM Pongsak Semacha said.
"It all comes down to landing [in Hong Kong]. It depends on the government. However, we are ready to act," he said.

呢個係泰國既大報,公信力高,之前都一直有出反送中新聞同派人去香港
只係話準備好會接滯留香港既泰國旅客,唔係撤僑,要視乎機場示威情況係點再決定
利申 人係泰國讀書,今日拎過篇泰文報導問老師,老師冇解釋哂,但話有咩事出飛機接泰國旅客係泰國軍方正常做法,但佢話預計撤僑既可能性好低
的確以目前情況黎睇未波及到僑民主要地區即係九龍城去講 暫時係未有逼切需要撤僑
我覺得係泰國人/政府對示威者封機場特別敏感 加上其他國家未有動作 應該未係撤僑
原來只係接連續2日被困機場既泰國遊客,唔係撤僑咁大鑊,想多了
泰國真係一個好好既國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞