泰國準備派c-130撤僑

582 回覆
849 Like 16 Dislike
撤僑係重要信號,如果歐美都做,就代表好快戰爭
全個連登就係等緊呢一日
你睇下 我要攬炒既POST 係外國都咁勤力令香港焦土
邊個估到
泰國會行先
中新社曼谷7月31日電 (記者 余顯倫)泰維護國家和平與秩序委員會副主席、泰最高軍事指揮官塔納薩31日稱,該國開始從利比亞撤僑,第一批從利比亞撤出的41名泰國公民將於8月1日返抵曼谷。

塔納薩表示,前述泰國公民已從利比亞撤離至突尼斯,然後從突尼斯乘飛機返回泰國,前述41名泰國公民包括30名工人和11名學生。

納塔薩說,另有70名在班加西的泰國公民,亦準備離開利比亞,但撤離日期尚未確定。他說,如果泰外交部無法通過商業渠道安排這些泰國公民撤離,當局將立即調派一架C-130運輸機前往執行撤僑使命。

泰當局預計,目前約有1500名泰國公民需從利比亞撤離,但因利比亞、突尼斯目前正值開齋節,泰國公民需要從利比亞進入突尼斯的出境簽證被延誤。

泰外交部主管南亞、中東和非洲事務總幹事表示,泰國駐的黎波里大使館正在與利比亞政府協調,試圖免除該國公民的出境簽證。

2014年撤僑
搵下你啲在港同鄉問問詳情好嗎
又係C-130
佢扮緊巴士個泰國人
幾時出埋AC-130呀
繼續癱瘓機場
同一日英國吹 BNO 變 BC
尋日就台灣會人道救援香港
咁危急仲玩
睇黎全世界都知咩料

重點係要聽埋聽日跌幾多點就知
之前有 d 玄學文都話林鄭有機會消失
我。。。無嘢講
[機場抗爭]呢條計好惡毒,大家幫手推上熱門睇下點拆
https://lih.kg/dEixAS
香港仲有幾多日命
仲可以做咩啫如果佢噉搞
我冇問題
始終要黎 大家good luck
侵侵話大軍壓境啦
你話呢
澳洲喺傳得好行清場果陣到,肯定有風有風收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞