付國豪係環球網記者 呢個一定係局

458 回覆
866 Like 45 Dislike
呢句真
點解會覺得本passport係真
孟孟周都幾本香港護照喇
佢今晚就一定係記者嚟嫁喇
如果真係咁唔care就唔會咁屈啦 明唔明
聽日即管睇下人地點出招
有幾難打?
有版你學啦
TVB
對自己不利既講兩成
甚至唔講
對自己有利要誇大三成
要有暗示性
文宣唔係唔講事實
而係啲有利啲野
問題又黎 當示威者問佢係咪記者點解要即刻走人 然後捉到佢既時候點解話自己係遊客 件衫係人地比 大家可以著重呢幾點去造輿論
件衫喺佢身上揾 你自己惹人嫌疑或者同狗裡應內合
另外,大陸講啲咩你香港人要理?要考慮?你嘅人只會置你於死地。但你宜家要自亂陣腳,要怯
要做嘅!就狠狠做一場 唔好再咁多顧慮
成日講民意,過咗兩個月,要分嘅已經分咗。唔撐你就之後都唔會撐你。再怯再縮,你地仲點對得住流過血,傷過,比狗拉嘅手足
比啲勇氣岀嚟 對抗一次
問題又黎 當示威者問佢係咪記者點解要即刻走人 然後捉到佢既時候點解話自己係遊客 件衫係人地比 大家可以著重呢幾點去造輿論
唔割
巴打借COPY,非常好用
老實講
要捉鬼,又要好睇
影出黎正面而有說服力
最好嘅方法,係叫記者去捉

例如第一次喺cwb,tvb記者追問個垃圾係唔係狗,成件事已經令警察單位無任何說服力

我地手足圍鬼,就一定有"人" 會打鬼
只要唔比佢走,叫記者過黎
1.說話盤問技巧比我地好
2.大大個cam影住佢點答都係死
3.夠正面,夠公道
4.只要比所有人知入面係有鬼,自然就無人再信警察單位

簡單講之後做乜都可以,因為根本就係警察滲透到各層面而令暴力不斷出現。
佢呢一步好毒,但因爲太毒,同時風險都太高
因而有太多野比我地去反利用,要珍惜

Media時代,用media去解決問題
用media去令對方不斷失敗
任何外力,都可以係助力
身為一個可以周圍流動嘅大陸媒體人員
有多過一個身份會好出奇???

咁又真係未必

大陸人最叻就係打城管 唔信你youtube下
佢影人大頭
不割 講明核爆都唔割
用fake news 抹黑 同用real news抹黑喺兩個層次
咩唔割呀
臥底離架點唔割
傻啦
多人又點
一鼓動到最近個兩三圈人跟本就阻止唔到
擺到明
https://lihkg.com/thread/1467129/page/1

推呢個
我係在場人士!! 有簡易timeline!! 聽日唔好答錯!
今日警察記者會,教左我地一句話!
https://lih.kg/1465819
有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞