付國豪係環球網記者 呢個一定係局

458 回覆
866 Like 45 Dislike
大陸仲講緊女示威者係自己射盲呀

咪撚on9啦,你咩都唔做大陸就唔屈你咩

幾時變到要顧埋大陸呀
市民在機場發現荃灣斬人的暴徙
請相關人事証明這人不是荃灣黑社會
洗咩幫人兜

撐警日著藍衫明顯想淡化荃灣藍衣人事件
屌你支那有記者咩?
罰抄員就有
啱 應該話佢打人在先
大陸都有黃絲,完
佢話: I don’t know what is China
13/08/2019 23:41:07 now live

用呢句黎救番個局!
Facebook有人覆我

——
(轉)給後生:

個大陸人講英文,真正目的唔係扮遊客! 唔係扮外國人!
佢係講嚟比現場外國記者同遊客聽!

你話我係中計黨我都要照講!

你哋咁辛苦想西方國家注意,搞咁多文宣,人哋就派個流動文宣入嚟!
配合10% 搞事鬼,全部看在外國人眼裡,國際仍然會企你哋呢邊嗎?

唔錯都錯咗,聽日好重新出發!
加油年輕人!
特別係英文系,外文系嘅學生,寫多啲語言大字報,外國記者見英文立即影㗎!
老人家睇到好心痛! —
————
問題係佢一開始就用英文對答,唔知頭唔知路嘅好易受影響。

我有個鬼佬朋友佢一路都支持香港示威者,頭先佢睇Live 睇到好嬲,信哂嗰條大陸佬用英文講話佢扮記者係因為覺得咁樣安全啲。係我解釋返成條timeline 俾佢聽,佢先無再出聲話示威者動私刑。

唔係好多個睇直播嘅鬼佬身邊會有個香港人同佢解釋來龍去脈🙈

所以啲鋪大鑊呀⋯⋯
———-
不分分化
停止紅衝兵式查鬼,形象好重要。鬼就一定有,5好咁傻。邊個咁注意捉鬼先系鬼(前提,無俾人影大頭)。

今次系69以黎,最難打既一次
其實佢封銀行信仲寫住港台新聞部總編輯現場掛住睇證件 無人認真睇封信?
宜家香港係無罪推斷 明明prove左唔係同一件衫
定你想做克警 你講嘅野就係事實?
其實佢請幾十個普通人著黑衫 捉一個預定俾佢捉既鬼
就可以帶動成個機場既風向 同連登分化
我地要做既係和理非現場停止捉鬼 因為對我地無害性 利申 不割 做左就做左
洗乜幫人諗理由呀,對自己不利冷處理無賴d就得嫁啦
唔做都做左 係要檢討 唔係割蓆
佢俾人圍俾人打都面不改容,上到擔架就死狗咁,心理質素超好
經一事長一智
唔割
聽日cctvb一定煲大佢
要諗點認對
咪撚推呢個post
事實係點唔係最重要
諗下點樣補獲好過啦(例如文宣話佢係fucking佬)
樓主比埋彈藥人地係咪on撚9
咁使唔使舉中國旗呀,你做乜撚野共媒都抹黑㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞