付國豪係環球網記者 呢個一定係局

458 回覆
866 Like 45 Dislike
見到有人comment 話打两個冇人性,係咪間接話班狗先
輿論戰邊到難打
眼球傷d定佢傷d
唔好比人spin走就係
例如今日熱門全部都係屌鬼po就真係難打
D狗都打傷咗大公報記者啦
D狗會唔會割?

#唔撚會割
當你係微博search付國豪,或者有人見到既係中國人都好愛國支持共產黨,但我見到既係一個獨裁政府操控輿論既結果。

我唔係心理學家,我淨係知一樣米養百樣人,一個正常既社會,無可能所有人睇法都類似,你睇我地香港社會有黃絲有藍絲,有勇武有和理飛有冷氣軍師,我地好多唔同意見,努力係一片混亂中達到共識。

係,我地咁樣好無效率,爭完一大輪都未做到野,但我地尊重自由意志,尊重言論自由,尊重每一個人既人權。咁先係自然發展既民主社會應有既表現。

係微博上面,我睇到只有單一既風向,只有一種言論,而中國仍然好多人沉醉係呢種獨裁政府洗人民腦既英雄主義,呢個係我覺得中國政府最可怕又最成功既地方。

所以我地更加要保護好香港,呢個混亂而又自由美麗既地方。

微博cap圖

http://imgur.com/gallery/G4xWj7p
當你係微博search付國豪,或者有人見到既係中國人都好愛國支持共產黨,但我見到既係一個獨裁政府操控輿論既結果。

我唔係心理學家,我淨係知一樣米養百樣人,一個正常既社會,無可能所有人睇法都類似,你睇我地香港社會有黃絲有藍絲,有勇武有和理飛有冷氣軍師,我地好多唔同意見,努力係一片混亂中達到共識。

係,我地咁樣好無效率,爭完一大輪都未做到野,但我地尊重自由意志,尊重言論自由,尊重每一個人既人權。咁先係自然發展既民主社會應有既表現。

係微博上面,我睇到只有單一既風向,只有一種言論,而中國仍然好多人沉醉係呢種獨裁政府洗人民腦既英雄主義,呢個係我覺得中國政府最可怕又最成功既地方。

所以我地更加要保護好香港,呢個混亂而又自由美麗既地方。

微博cap圖

http://imgur.com/gallery/G4xWj7p
濫用記者身份去做違返專業守則的事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞