我覺得今日散水無錯,互屌先係真中計

620 回覆
2555 Like 38 Dislike
散唔散水現場決定
你哋係度放流料就好撚影響現場手足
明未
咁咪畀人㩒住打
唔互屌
push
有幾多個人係因為流料而走,有幾多個人係因為已經停佐離港,覺得再留都無野做得到而走,你又知,決定走既唔代表佢就一定係因為流料,最主要都係諗唔到留起果度有咩好做
推呀
正皮
721 811
Push
呢場係長期戰。

有人話我地今日撤左會攪到d 黑警打哂飛機,唔駛出人就已經攪掂到,so what,咪由得佢地。

今日機場集會係和理非主場,根本就唔應該預有咩事會發生。

又有人話黑警唔會夠膽攪機場,唔夠膽攪遊客,我想問,而家黑警仲有咩做唔出呀!唔夠膽攪遊客,你覺得班黑警夠膽在銅鑼灣,旺角呢d 遊客區放催淚彈仲會怕攪到遊客咩,香港得個機場有遊客咩?

冇錯,在好多人黎講,我地今次可能輸左,但 so what,至少我地漸漸學識左點樣面對排山倒海的訊息,連登都唔係第一日就有P 牌,我地都唔係第一日就識抗爭,我地都係不斷進步,長期戰,就係睇邊方面不內戰不分化架咋。

互屌只會令到大家氣餒,我地要做的唔係事後將責任放係咩人身上,而係識得從戰役中學習成長去準備下一次的戰役。

前線後排都係大家一步一步成長行到今日,不分化係我地首先同必須要做到的,長期戰有大大小小的戰役,唔好戀於某一次的成功,亦唔好頹於某一次的失敗。

我地的最終目標,係五大訴求,缺一不可,時代革命,光復香港
Push
不互屌
咁多人有意見唔同好正常,最緊要不割席
唔準再互屌!
推推推
其實我有諗過,如果機場咁和平都放彈,政府一定係輸哂民意,以前囗話「和平表達意見就可以,暴力唔可以」個D人可以即刻收皮。

但狗 pc 開咁耐,機場唔夠 live ,又令我覺得好似伏伏地,依家政府已經乜撚都做得出,最想出老解既其實係林鄭。

成件事,同722個日元朗同尋日北角白色恐怖有D似。

唔理政府咩居心,同意大家唔好自我分化,一分化就死。之前政府一直想分化和理非同前線都唔成功,今次唔好為機場一事自己人互屌,要反省同解決問題。

p牌停正負皮唔知有無用因為之前有人話有D僵屍 ac 都係五毛。其實大家有獨立思考,自己決定去留,前線決定,但非前線既資料亦應參考,然後自行決定。

我覺得非前線係旁觀,但有時候有D意見亦可取,都係個句,先兄弟爬上,比人屌唔好嬲,唔好割,互屌係反省既方式之一,總之屌完唔淮割呀!
支持
本來就應該留守

咪撚同我講班狗會唔理係唔係機場暴力清場啦
出得黎預左啦下嘛 又話以眼還眼 大家咁撚嬲 點知散水撚乜春都未見到就要散水 燒哂民憤
之後人地當打左日風 明天一齊如常 你地就階段性勝利

咁撚樣叫贏左 我屌你地啦 你地以為自己今日真係無成本?

不受傷不被捕 係講緊盡做咋 唔係俾你地濫用咁樣不如留係屋企最安全
有人開post話心灰意冷跟住就開始屌其他人
結果咪就係全部人都心灰意冷
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞