我覺得今日散水無錯,互屌先係真中計

620 回覆
2555 Like 38 Dislike
不互屌
721 811
Push

最怕分化撚
有唔同意見好正常,但係我哋係唔會割!團結團結團結
813 1pm AP
721 811
邊個開post 分化邊個就係鬼
Push
岩!
我係其中一個嗌散水嘅,咁點解我要咁做呢?你可以話我中咗啲狗嘅「狼來了」計諜,但係問題係大家唔知啲狗幾時真幾時假,而家主動權喺對方手上,佢鍾意幾時真幾時假都得,況且佢唔係淨得TG可以用,胡椒、布袋、橡膠、警棍都得,而且經過昨晚一役之後大家都唔想再有任何重大損傷出現,呢樣亦都係我哋同嗰班狗最唔同嘅地方,因為我哋係有感情嘅人,而佢哋只係一群野獸。

另一方面,睇番今日啲人嘅組成,超過九成人冇架生,甚至乎口罩都未必會有,仲有好多係婦孺,一有起事上嚟真係走唔切㗎,要以參與者嘅人身安全作為第一個考慮因素。

最後就係機場嘅地理位置同撤退路線,自己因為工作需要間中都要入機場做嘢,基本上機場淨係得機鐵同巴士可以走,而當時路面交通係塞死晒(心諗都唔知係唔係啲狗特登攪鬼),機鐵喺短時間內係唔可能散到咁多人,而行去東涌,一來路途遙遠;二來機場出面根本就仲係爛地冇行人路,好難行(行過嘅就知道係咩一回事)。

所以基於以上嘅考量,為安全起見就梗係叫人走先喇,和你飛日日都可以做,但係喺要長期抗爭嘅情況之下,要儘量保留實力。
唔好互屌
講得好
不分化 不互屌
大家都係想為件事好
唔好中政府計
未有假消息之前其實已經建議緊走
四點左右開始有airdrop
嗰陣仲未有流料
走嘅原因係因為已經好多航班取消
機場冇路走
索性be water走好過
聽日繼續
推。
唔分化啊!
有時間屌黎屌去
有時間去道歉、後悔
不如去諗下我地之後嘅行動要點做好過啦!!!
Exact7ly
明白大家都好肉緊,但請各位唔好忘記要留意當下既形勢
Be water唔是齋講的
不分化
不割𥱊
目標達到就閃人
不被捕 不受傷
一個不能少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞