我覺得今日散水無錯,互屌先係真中計

620 回覆
2555 Like 38 Dislike
我哋無本錢互屌
飛到黎既遊客 飛唔到走會點?
唔互屌!
今日只停離港不停抵港
好多義士嫌玩得唔盡興
其實咁先係奧妙
抵港客就係義士的盾牌
令狗不能放催淚彈開槍
但係因為好多機已經飛緊來不能臨時叫停
尤其是長途機飛到來已經無乜油就更不能隨便改道
聽日813,大家識做!
同意!不分化!所有人都有腦架
Push
真心岩,佢地呢幾日真係係到狂玩分化,手足大家要小心。

喂屌,咪撚再捉鬼住! 消息開始出事比人利用同誤傷
https://lih.kg/1458622

8·18百萬人大遊行 我地再嚟過
https://lih.kg/1458381
今日的確癱瘓左個機場,大家都做到了。而政府係唔會因癱瘓一兩日而屈服。而的確今日官員回應是不志在一兩日的損失。

佔機場的手段要做到持之有效,能收能放,又要得到廣大市民支持,才能夠成為談判籌碼,但到呢一刻我還未想到可行方法。
推爆啊屌
留守不屌散水
推!!!
我認我衰, 我都有叫自己朋友出返市區, 但我想講嘅係, 從結果論我地係做錯決定, 但下午時份嘅事令我有好多懷疑

下午我本身都以為係fake news開始浮面, 有啲想唔理wtsapp收到嘅msg, 不過隔左一陣係連電視台(e.g. RTHK)都話開始取消航班, 叫旅客盡快離開, 城巴唔停T1等等, 我就開始心慌。而最奇怪係, 大概5點左右開始已經傳緊機場會斷網, 傳左唔係一時三刻咁短, 但點解等到7點半左右, 先開始有報導話四大電訊商澄清唔會斷網? 如果唔係有啲事情佢地唔公開得, 或者佢地都唔肯定, 佢地唔係應該第一時間仆出來講佢地服務質素好好, 乜事都無咩?

當我死雞撐飯蓋, 當我陰謀論都好, 我覺得如果唔係出現散或留呢件事, 唔敢話事情發展一定好慘烈, 但劇本會好唔一樣。係官方見到大部分人開始撤, 就澄清少部分傳言, 令到散水撚好似錯哂一樣, 大家開始陷入互相指責呢個死循環入面, 從而慢慢瓦解對方組織。

唔敢話今日好成功定好失敗, 呢啲等到功成之日又另有一番判斷。目前最大問題係響離間戰方面, 我地仲係處於被動一方。黑警同政府要佈局, 可以收埋好多資訊, 同時用佢地權力令唔同機構跟隨指令, 但我地呢邊要搞大型活動. 唔少資訊被迫公開, 有種被迫的我在明, 而敵可以一直在暗的感覺。
咁又唔係5年都一直打緊仗,點可以expect 呢5年間大家在抗爭方面會成長緊,同埋講真,機場的位置,荒島黎,只要停機場快線,剩係一條橋逐架車check 你都死,更何況而家的黑警,有咩唔夠膽做,所以呢鋪真係寧願撤錯都唔想博錯,就算去返728落元朗個陣,如果真係停左西鐵,路又封哂,真係想走都走唔到。
推。我就無被説服到散水~~~
721 811
不割蓆

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞