我覺得今日散水無錯,互屌先係真中計

620 回覆
2555 Like 38 Dislike
隔離post有呢兩句講得好好

叫人散係出於擔心
叫人留係出自信心
有道理 推
exactly
千其唔好互屌
721 811
晚晚都話有事不如唔好抗爭
做野要fact check,唔撚係你一句可能有事就散呀散水撚
推 散唔散係個人決定 但互屌就中計
721 811
我認我有叫人散水
但係我地去機場嘅目的就係令機場停運
而目的達到左,點解唔走留力第二日再去

停運後所有職員已走,就算要復飛都唔係一時三刻
更甚的是,復飛後我地一樣可以再入返去
正評,全部係我心諗嘅嘢

狗扮示威者、上連登入TG group都唔係第一日嘅事。佢哋兩派(走+留)都會主張,let's say 每邊攞50個ac,所以冇必要話留或者走一定係狗。

冇人被捕+全部departure停晒已經肯定係贏咗,無容置疑。你話佢復飛,大佬,今日出嚟嗰幾萬人大部分聽日都要返工,即係今晚12點都會走,所以佢聽朝點都會復飛。

更何況,政府商界最怕嘅係uncertainty - 你唔知幾時嚟,唔知幾時走,對佢哋嚟講仲恐怖過你講明封機場一個月。你諗吓,你開omakase餐廳嘅,每朝入口直送北海道魚生。如果講明封機場一個月你咪唔入日本貨入其他嘢囉,唔用直送用急凍囉。飛機唔飛香港亦可以飛深圳,呢個政府冇嘢做唔出。反而,你突然佔,突然退,咁先令人無所適從
想走就自己走的確係啱
聽到假消息未去思考就走都的確有錯
但基於始終有人恐懼大過理性
對一直以黎畜生用嘅手段
真係驚有朝一日痴線到連機場都搞

但如果知道有遊客就唔放催淚嘅時候
佢地走嘅人其實都見到機鐵一直有遊客黎機場
的確係多餘嘅擔心

不過都要100%肯定D畜牲未痴得晒為前題

都係希望散水撚經過今次之後會冷靜D
不分化
買兩邊馬後砲
收皮啦
害鳩前線
推 唔再屌
驚就唔好出街
出得就信手足信身邊人互相扶持
係要驚呢樣果樣留守屋企做冷氣軍師啦
錯就要屌,錯就要認,唔係唔會進化,不過屌完就算,檢討,大家再be water
Push
個個鳩嗌散咪助長白色恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞