【戰略】撳美金現金係最低成本嘅革命手段,成功嘅話無需攬炒,得中共自炒。

658 回覆
637 Like 6 Dislike
你個意思係好 但最大問題係點遊說全港人轉啫
例如 group 班中環狼人出手
除左撳美金,我哋要開始以美金交易,將美元成為日常交易貨幣,先可以擴大影響
其實淨係靠香港市民個影響好有限, 首先要幾多人先頂得上一間企業?
唔通真係可以成個 M1 轉得晒做美金大家平時用美金交易?
真心無可能... 一定要係令外資撤然後 draw 大鱷入嚟做空
買美股得唔得
見人講人話,見鬼講鬼話
對同路人:換美金係要展示對政府不信任
對中間派:換美金提防返反政府撳錢嘅金融衝擊(保本)
對政治冷感:香港經濟轉差,聯繫匯率未必守得住,一旦失守港紙變廢紙。相對地美金穩定保守,可以先提款觀察過一年半載睇下點,etc.
啱,要提倡商戶都接納美金交易
係,所以去分行可能仲方便
單憑我地當然好難,但我地嘅優勢係人多,可以將消息傳出,到時就由大鱷做淨低嘅事。
原來係咁,仲以為你去唱十萬美金
係買都要離開咗香港銀行體系先買,唔係嘅話對香港銀行冇影響
最低成本而又穩陣應該係港紙換美金再電匯去美國證券商
全部網上完成?又幾正喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞