其實藍絲好純真,要佢地支持可能比想像中易

1814 回覆
11909 Like 35 Dislike
好認同樓主既意見
其實好多藍絲根本就唔會同你深入研究政治
好多都係睇到示威者破壞搗亂 但無興趣了解背後既原因
同埋見到示威者文宣有一種好焦慮既感覺 見到示威者好似永遠都好憤怒
然後聽到建制派同政府話要「保護香港」
加埋佢地既海報又藍天 有保護 個感覺好似好正面
就選擇左撐政府同警察
其實大家只要對佢地有禮貌啲 得閒幫下佢地
展示正能量 唔好成日都好似好憤怒咁
已經可以吸引到唔少人轉汰 或者至少唔係敵視我地
之前喺CUHK secrets見到幾篇野幾值得參考:
(因為條link好長就唔直接Copy喇 大家可以去Facebook Search 呢個hashtag)
#CU8001 - 呢篇講對所有香港人(不論立場)都應該Be Humble,以有提到我地自己應該幫自己做PR,以落去幫手建設香港,展示出示威者唔係淨係識破壞,而係真實令佢地感到我地係幫緊香港,用實際接觸去擊破謠言。
#CU8035 - 呢篇除左講Be Humble,更加多方面比左唔同既意見,其中印象最深刻係叫示威者可以用「光復一國兩制」作為口號,。因為呢篇文實在太長,唔喺度做咁多說明喇,大家可以開入去睇下。

有時大學Secrets投稿係真係高質,大家除左喺連登流連之外都可以去參考下佢地既文章。
好似愚弄緊佢地咁
pish
其實真係得,除咗少部份極自私之外都會聽入耳。(除左阻佢翻工話口停口停果啲On9。佢有道理就聲大大,冇道理就話唔知唔識)我係地盤以一對幾都講得掂啲老屎忽。只要清楚咁解釋,唔洗幫住自己友。單純中立講,介紹啲或者手動幫助正確吸收資訊嘅途徑比佢地。好快就搞得掂!不過你要預左日日都要好似開記招咁做文宣。日日解答十萬個為什麼咁。
班藍絲唔會識去諗埋backend 運作問題
唔係爭取民意,係控制民意

控制民意

控制民意

控制民意
推俾全世界睇
推俾全世界睇
推,藍絲真係好撚祟拜權威
推俾全世界睇
無錯 連登都有好多高質既文章
我希望可以講其他platform啲人既睇法帶入連登
可以一齊brainstorm下新既方向
我有原則,絕對唔會講假消息或者用謬誤誤導佢地,但用易入口嘅內容同佢地講係好重要的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞