其實藍絲好純真,要佢地支持可能比想像中易

1814 回覆
11909 Like 35 Dislike
勿忘初心

1. 徹底撤回逃犯條例
2. 撤回612至今所有暴動定性
3. 必不追究反送中抗爭者
4. 成立獨立委員會,徹查警方濫權濫暴及元朗暴力事件
5. 全面落實雙真普選

五大訴求缺一不可
光復香港 時代革命

大家要將焦點放番落五大訴求到!!
https://lih.kg/1434850
好仔唔當差
所以陶傑咪成日串中國人無理性思考依回事, 中國人唔適合有西方民主法治乜乜乜囉
對住屋企人都無乜耐性

但樓主講得幾岩, 諗番尋日林奠講到我地係垃圾, 可能都係想講俾依班人知
社工朋友,我係行家,多謝𧶽教,十分受用
Push

官迫民反一定好過咩抗爭者
有禮貌真係有用
律師嚟到落口供,第一句就講「我被警方拘捕一刻,已不斷要求見律師、打電話及接受治療,但直至幾月幾日幾點先可以見律師,將所有被迫害事項落口供紙,其他全部答無野講,咁得唔得?一來保障自己,二來清清楚楚記低時間同問題。

之後上庭就重複一次,要法庭記錄在案。之前已經有法官話幫唔到手,但唔代表唔可以投訴同係法庭作出記錄。咁做係想將呢啲下三流手法公之於世,一但大量法庭記錄都指向黑警,民宣或者民權組織又可以對全世界宣揚黑警濫權。

我地要用盡方法將不利變有利,要俾返壓力黑警,要攞返我地應有既人權。

民陣等等到底幾時先肯申請禁制令,要有律師在場先可以落口供
push
大家得閒睇下

[重要]點解仲有人支持政府?一定要睇!
https://lih.kg/1354482
怪唔知佢依家係press con不停用四字成語, 佢既target audience 就係班五六十後
我地都要用四字成語同佢抗衡!
大道理要推!
佩服樓主
我地有同溫層 佢地都有
好多思想硬化 好難接受到新可能性

上左年紀個堆 好多消極撚
覺得鬥唔過 無可能 想其他人都收皮
要"和平爭取" 對住強權失敗都無計
做順民燒唔到自己就得
推啊!!
你又啱 用西方思想已經係外國勢力
知道 係時候推正經post
社工都當專業人士
Bttw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞