其實藍絲好純真,要佢地支持可能比想像中易

1814 回覆
11909 Like 35 Dislike
如果打經濟牌文宣, 就要用「民不聊生」依個成語
係㗎
俾頭條新聞佢哋睇
大帥
太后啲老人,成語language佢哋聽得明
老共利用佢地嘅無知,我地都可以
勿忘初心

1. 徹底撤回逃犯條例
2. 撤回612至今所有暴動定性
3. 必不追究反送中抗爭者
4. 成立獨立委員會,徹查警方濫權濫暴及元朗暴力事件
5. 全面落實雙真普選

五大訴求缺一不可
光復香港 時代革命

大家要將焦點放番落五大訴求到!!
https://lih.kg/1434850
好聽啲咪純真 難聽啲咪on9 傻闣
但樓主講得岩
學到野

切忌用公共空間
公權力之類term

佢哋完全唔知你噏乜九
政府應該要 以民為本
有用資訊一定推
想你地支持左我先

[8.10大埔尋貓]走失名為豬油(or自由)嘅貓咪,希望大家一齊幫手入嚟大埔搵貓
https://lih.kg/1438472
太深既廢老未必聽得明
忍住!你一出個屌字 呢班人就已經判咗你死刑
無論你講咩佢都係會話 無論點都唔應該講粗口
講得有道理 拉多d藍變黃
加油各位

逢星期五星期日我罷買!
我哋係有禮既專業人士
所以依家五大訴求的口號其實唔太入屋, 除左光復香港, 時代革命
寧願大叫官迫民反, 民不聊生, 起碼人人都知個示威係針對政府管治, 又係關乎經濟民生, 起碼易入屋, 示威者亦唔係單純追求自由民主價值的離地人士 (好多人香港人始終係港豬, 要下下講錢講利益先明咩事)
番工都識撻title啦
其實好多港豬真係感性大過理性
所以睇完tvb新聞之後就話年青人搞事
樓主講得啱 呢班人係冇能力去理解背後起因 亦唔想去了解
所以大家咁激動咁去同佢地解釋只會適得其反
太激動只會俾人當做暴徒
我知道好多人好憤怒 但係我覺得要減少謾罵 唔係就好難拉到班港豬嘅支持而遲早拖散

實際例子參考:https://www.facebook.com/534865589914032/posts/2330860506981189?s=744011563&v=e&sfns=mo

仲講年輕人,細路,真係好on9
阿叔我就黎4張野啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞