其實藍絲好純真,要佢地支持可能比想像中易

1814 回覆
11909 Like 35 Dislike
幾有用
push
急求救!!!
屋企有深藍長輩我都好認同樓主講法
但我每次講
“其實律師社工醫生護士機師公務員 各行各業既專業人士都好支持今次活動”
佢就會反駁話嗰啲人係假 全部都同一班人
換上唔同既衫黎扮
求即刻駁嘴!!!!!!
由第一日開始, 班政棍已經係咁話學生學生學生
已經講咗好多次咪話係學生, 年輕人
根本已經發展到唔同階層嘅人都已經出哂黎
認同講法, 基本上已經係有知識嘅一班人出哂黎
無出嘅都係有利益所以唔出、無知識嘅人
Push
屋企個藍絲講極都唔聽
可以點做
希望下一次民間記者會要突出這樣野
同埋打經濟、民生牌
呢啲人唔係唔識用腦而係根本冇腦,唔好嘥時間喇,留返啲心機俾啲相對正常嘅人好過啦

利申啱啱放棄咗兩個親戚
所以我一路都好唔中意人叫示威者或前線做細路/年輕人,一嚟細路有d扁義或睇低,二嚟屌你今次係咩年紀膚色職業性別既人都有
有冇文宣圖係關於醫生,律師,社工等等既專業人士?
Be humble
up
民為貴,君為輕
文宣
Be Water Be Humble Be Smart! 
不割蓆 不分化 勇武和理互相Cover!

一、徹底撤回修例
二、收回暴動定義
三、撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪
四、成立獨立調查委員會,追究警隊濫權
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
六、要求永不落實「社會信用評分系統」
七、要求移除全港「多功能智慧燈柱」

〈光復香港 時代革命〉
實用文幫推
Be Water Be Humble Be Smart! 
不割蓆 不分化 勇武和理互相Cover!

一、徹底撤回修例
二、收回暴動定義
三、撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪
四、成立獨立調查委員會,追究警隊濫權
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
六、要求永不落實「社會信用評分系統」
七、要求移除全港「多功能智慧燈柱」

〈光復香港 時代革命〉
可以試下
嘩屌真係天真到
樓豬
想問吓你覺得多唔多淺藍轉向?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞