[喪屍/人性/有甜]- 屍•家•馬鞍山 2(逢一至六每日更新)

1001 回覆
210 Like 10 Dislike
wait for.....
我都覺得啲甜寫得hea左

人地點出故係筆者嘅事

又要睇又要屌個班人真係唔知咩心態

重點係班人又唔想重甜 啲甜略略帶過又要屌
Chapter 139 - 恆安站 (下)

華叔的反應令大家有點尷尬,於是我提出一個我關心的問題去打破沉默。

「係呢,點解你哋又會嚟咗呢度嘅?」我問。

「唉... 真係説來話長...」Keith 淡淡地説道,「你走咗之後嘅第二晚,我去廁所嗰陣聽倒女廁有啲怪聲,於是我就過去睇啦!點知就比我見倒富仔佢攪緊個女仔。」

「我即刻走去想拉起佢,點知佢就拎起把刀企咗起身,話要殺死個女仔。我怕佢傷害倒個女仔,所以唯有等機會出手。」Keith 續説。

「不過佢轉個頭已經完事,於是我即該走前諗住制服佢,點知佢好激動咁捅咗個女仔幾刀,然後推開我,一路走一路大叫... 我因為要照顧個女仔冇追出去,然後其他人就比佢嘈醒咗,走入嚟睇...」

「原來富仔出到去,周圍大叫話我姦殺個女仔,我就即刻澄清佢先係兇手,同解釋番我見倒嘅嘢,好在大家都肯信我。富仔知道自己嘅奸計失敗,就發曬狂走去大門口... 我哋諗住追出去,但係已經太遲... 佢竟然拉開度大閘,向出面大叫,引曬啲喪屍入嚟,我哋唯有即刻喺後門走...」

「好在華叔喺富仔開閘嗰陣,已經第一時間返入休息室攞武器、背囊,我哋先唔洗赤手空拳咁走,不過好多物資就冇帶走到...」

「之後一路走落二樓,見到我哋原本泊車嘅方向,有好多喪屍追過嚟,咁我哋唯有行另一邊,向馬鐵站嘅方向走。」

「不過帶住班老弱婦孺走,根本就走得唔快... 我哋亦都用曬啲子彈,而喪屍就越嚟越多,無辦法之下,我哋唯有邊戰邊退。」Keith 説著帶點神傷。

「直至走到恆安站,就已經淨番我哋幾個,同住喺嗰邊嗰個女人...」Keith 指著我們身後的一個帳篷説道,「 於是我哋就喺呢度過咗一晚...」

「唉... 辛苦曬你喇... 咁即係頭先指住我哋支槍...」我問道。

「係冇子彈嘅...」Keith 搶先答道,「不過你知㗎啦,冇子彈嘅槍都可以好有阻嚇性...」

「咁又係...」我回應道。

「咁嗰個富仔,係咪死咗喇?」素恩忽然問道。

「吖... 我諗應該係啩... 一切都發生得好突然,我都見唔倒佢最後點...」Keith 回應道。

「咦?妳識嗰個富仔㗎咩?」我好奇問。

「喔... 唔係... 之不過你哋講倒佢咁,我驚佢返嚟報仇啫。」素恩冷冷地説道。

「係都唔出奇呀!」身後突然響起一把女性的聲音。

我們把身體移動,面向著這個三十來歲的女人。

「佢嗰日死都咬定係你做㗎喎,仲一怒之下走咗去開門添!你估佢唔知死呀?佢咁樣以死明志,我都懷疑緊單嘢係咪佢做嘅... 不過而家冇啦,人又死曬,又冇得 check DNA,永遠都冇人知邊個係真兇囉!」女人續説。

「妳有冇攪錯呀?佢有份救妳出嚟㗎,而家就恩將仇報!同埋我知道佢一定唔係咁嘅人囉!個富仔之前係點,妳都有眼睇㗎啦!」Suki 不忿地説道。

「哼!一單還一單,人係會變㗎!尤其係男人... 當你身邊成日有班女人圍住,而你又有絕對嘅權利擁有佢哋,啲男人又點會嫌多吖... 就好似而家啲食物咁,係人都有幾多攞幾多啦,又無王管,有乜所謂吖!」女人説得理直氣壯。

不知是否於心有愧,我們兩個男人,頓時無法反駁...

「如果我係妳,我就出少句聲喇... 妳講到咁肯定係佢做,妳而家又當住佢面識穿佢,妳唔怕下一個受害者就係你咩?」還是素恩幫忙打完場。

「我... 我... 我驚咩呀?我... 我而家講咗,真係有乜不測,咪係人都知係佢做囉!我洗驚?」女人的態度依然高傲。

「呵呵!如果佢真係殺咗妳,妳可以點呀?搵人幫妳報警,將兇手繩之於法?等妳沉冤得雪?嘿嘿!到時咪淨係由得妳條屍喺度等吽臭!」素恩毫不客氣地説。

「超!喺度凶我呀?老娘嚇大㗎!我都費時同你哋講喇...」説罷她已經開始步回自己的帳幕中。

「唔該曬妳呀,素恩。」Keith 向素恩道謝。

「唔好誤會,我冇諗住幫你,只不過係有話直説啫...」素恩冷淡地回應著。

「吖... 咁,你哋諗住之後點?」我只有再轉換話題。

「唔知呀!要等華叔心情好啲先...」Suki 説著望向華叔的營帳。

我看著 Suki 的神情,好像仍有著説不出的悲傷...

「不過而家 Vicky 佢哋唔見咗,係咪可以去搵咗佢哋先?」Suki 忽然轉向我説。

「嗯... 我原本就係想同你哋滙合之後,就出發去搵佢哋... 不過而家個情況咁,我諗要等多一日先...」我答道。

「吓?你仲諗住等?佢哋而家嘅處境可能好危險喎!不如我哋自己去搵佢哋啦!」素恩説道。

「唔洗等喇!」這時,華叔忽然在帳篷中走出來,「比我哋準備吓,十五分鐘後就出發!」
仲要搵幾耐人
輪流比人捉
強哥女女女緊佢地
失散 > 搵人 > 識新女 > 屌閪 > 搵得返人 > loop
失散 > 搵人 > 識新女 > 屌閪 > 搵得返人 > loop

失散 > 搵人 > 識新女 > 屌閪 > 搵得返人 > 比屍咬/意外死>loop
華叔要大開殺戒
唔想睇女女女情節
可否單純捉左鎖起左
Carey個閪一定俾人屌到鬆晒
連屎眼都俾人屌到大過個口
應該差唔多最後大戰?

強哥係個故第一個奸角
男主可能發狂哎斷佢條JER
想睇主角綠帽
Chapter 140 - 麻煩的女人

於是他們便開始執拾,我亦借機休息一下。

「喂!妳哋就咁走曬去,咁我點呀?」剛才的女人又突然出現。

「喂,大嬸,我哋冇責任去保護妳㗎喎!」Suki 已經搶先回應。

「哎吖,妳個死𡃁妹吖!完全好似未發育咁,妳憑咩咁同我講嘢呀?如果唔係你哋激嬲咗富仔,我洗乜同你哋走難嚟呢度呀?呢度水都冇滴,淨係靠嗰啲咁嘅乾糧,夠邊個食呀?我唔理你哋呀,起碼要安全送我返天宇海先好走!」女人趾高氣昂地説著。

「妳啱啱先話佢係殺人兇手,而家又話要跟住我哋走,妳都好無賴啫!」Suki 毫不退讓。

「我冇話要佢陪我去喎,一係妳哋是旦搵人保護我返去啦!」女人回應説。

「你哋仲同個女人癲呀?我行得喇喎,你哋行得未?」華叔突然出現在衆人面前。

「行得!」大家異口同聲地答道。

「好,咁出發啦!」華叔一聲令下,大家便開步離開。

「喂!你哋班衰人吖!咁唔負責任嘅!喂!」女人仍舊在咆哮著。

我們沒有理會她,一直往升降機口走去。

我們踏進升降機... 此時,看見女人正急速地奔跑過來。

「等埋呀!你班衰人!」女人邊跑邊叫著。

「咇咇咇咇...」升降機門正在關閉,但沒人打算去按動那開門制。

𨋢門差不多要關上,卻突然傳出「噹噹、噹噹」的聲響,升降機門再徐徐地打開。

女人進入升降機後,立刻破口大罵,「你哋有冇攪錯呀!明明叫你哋等埋我,都唔幫我㩒住度門...」

升降機內沒有回應,只剩下女人急促的喘氣聲。

升降機再次開動到達地面大堂,𨋢門打開後,我們便擺好陣式,觀察四周的情況。

四周雖然屍橫遍野,但沒有看到喪屍的身影。看來剛才的戰鬥,已將附近的喪屍滅絕。

「阿素恩吓嘛?而家開始,妳帶路好冇?」華叔問道。

「唔... 原本我哋五個,都啱啱夠坐我哋㗎車,不過而家就突咗個...」素恩回應著。

「你哋咁即係咩意思啫?我唔會理㗎,我一定會跟住你哋,有咩你哋自己諗啦!」女人不忿的説道。

「嘩!依家啲人嘅面皮真係九丈厚!要靠人仲阿吱阿咗!」Suki 異常不滿地説道。

「喂!如果唔係你哋,我洗咁慘!而家係你哋欠我嘅,我要你哋還係天經地義嘅!」女人依然理直氣壯。

「咁不如我哋兵分兩路,一邊帶佢返天宇海,一邊就去救 Vicky 佢哋。素恩,知唔知 Vicky 佢哋比人困咗喺邊?」我提議道。

「應該喺海澄軒。」素恩答道。

「咪住,點解妳又會知 Vicky 喺嗰度?」華叔已經感到不妥。

「你唔好問咁多,總之我就知佢哋喺嗰度,比人困住咗,好危險。」素恩續説。

華叔聽後,示意我和 Keith 走到一旁,然後輕聲跟我説,「你真係信佢講嘅嘢?我睇呢個好大可能係陷阱嚟...」

「華叔,我明吖... 不過我女友同 Vicky 比人捉咗係事實,如果我唔去,我驚佢哋有危險...」我坦然回答。

「嗯... 咁好啦,我哋就借啲意兵分兩路,我哋做完嘢就儘快趕去你嗰邊,就算有咩事都唔會比人一網打盡。」華叔説出他的計劃。

「嗯...」我跟 Keith 表示認同。

「咁好啦!既然佢都幫唔倒咩手,我會同阿 Keith、Suki 送佢返去先,阿 Roy 就同素恩去打探一下先,但係千祈唔好有咩行動,我哋之後再喺番恆安站呢度滙合...」華叔向眾人説明他的計劃。

「唔得!」此時,有兩把聲音反對著這個安排,一個是 Suki,另一個竟是素恩。

我萬料不到,素恩竟也急得脱了口。

氣氛忽然變得沈默,結果還是 Suki 先開口,「我唔會同呢個大嬸一齊去!」

「唓!妳肯去,我都唔肯啦!」女人反駁著。

「Suki,唔好咁任性啦!」Keith 亦希望 Suki 跟隨華叔的安排。

「我係咁任性㗎喇!總之我唔會同佢一齊!」Suki 不明白我們的用意,只有極力堅持著。

「Suki,聽華叔講送咗佢番去先啦!如果沿路有喪屍,得華叔一個人會好危險... 妳係我女友嚟㗎,過嚟一齊共同進退好唔好?」Keith 努力勸説著。

「總之我決定咗就唔會變!我... 我又冇叫妳陪我,我哋之後再滙合囉!」看來 Suki 不會妥協。

我不便再加入勸説,以免引起素恩的不滿。權衡輕重,還是 Vicky 與 Carey 的安危對我比較重要。

更何況這又不是我的要求,就讓我自私一次吧!

「唔緊要啦,既然 Suki 佢咁堅持,我哋會睇住佢㗎喇!」我還是説出了埋沒良心的一句話...
留名睇男主角食suki
留名睇男主角食suki

開始聞到甜嘅味道了
開始聞到甜嘅味道了

好多螞蟻爬緊上嚟
男主又拖曬d女走
追到live 好好睇
開始聞到甜嘅味道了

一直都甜緊,從來無淡過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞