[喪屍/人性/有甜]- 屍•家•馬鞍山 2(逢一至六每日更新)

1001 回覆
210 Like 10 Dislike
準備有文
Chapter 114 - Connie 的家 (上)

「吓?我都係想保護妳哋啫...」我心感無辜。

「你係鬼!你頭先似係想滿足你嘅殺人慾望多啲囉!」Connie 説著,「你其他地方唔打,要槍槍打頭。如果要嚇佢哋,向天開槍,甚至打吓啲手手腳腳都得啦!」

我不知道怎樣回應... 的確,剛才的擊殺行為確實為我帶來興奮的感覺。

「唉... 不過算啦,唔殺都殺咗囉,我都明白你都係想保護我哋嘅...」看我沒有反應,Connie 只有自己打完場。

「坐啦!我斟杯水比你...」Connie 説罷已經步入廚房,剩下仍是眼紅紅的 Fiona 坐在梳化上。

客廳特色牆上掛著的,全部都是一家三口的合照,可見他們是個愉快溫馨的小家庭。

當然,這是兩星期前的事了。

「叮噹」這時,門鐘忽然響起。

我立刻持槍戒備,然後示意 Connie 先由防盜眼中窺看,從她的口型示意,門外應該是兩個她不認識的人。

我亦趨前從防盜眼觀看... 門外正站著一男一女,細心觀看,她們有著似曾相識的面孔。

是 Johnson 跟 Heidi。

我的心情開始變得復雜,當初我把他趕走,不知道他會否仍然懷恨在心。而就他在服裝店的行為而言,他絕對是一個百分百的賤人。

我示意 Connie 先跟他們詢問來意,好讓我在必要時仍能作出反應。

「阿 Roy 哥,我知你都喺度㗎,頭先我哋喺門口個閉路電視見倒你...」Johnson 隔著門向我叫道,「冇呀,我哋之前走難嚟咗呢度,好彩加入咗屋苑嘅保安隊... 我想講頭先門口發生嘅事係一場誤會,係守門口嘅守衞自把自為。呢個唔係我哋主席嘅意思,我哋嚟係解釋同賠罪嘅!」

「主席,咩主席呀?」我回答道。

「我哋個屋苑立案法團主席呀!佢而家負責人手物資之類嘅分配...」Johnson 解釋道,「不如比我哋入嚟先講吖?我哋冇帶武器嚟㗎...」

我向 Connie 示意 okay,讓他們二人內進。

為防有其他人借機衝入,我一直持槍戒備,直至大門重新關上。

「唔洗緊張喎 Roy 哥!我哋真係嚟道歉㗎!」Johnson 誠懇地説。

「唔緊張至奇呀,你啲往績咁差,點知你會唔跣我呀?」我認真地回答。

「冇喇,自從發生咗咁大件事,同 Heidi 失散咗,跟住佢又唔顧危險咁嚟搵返我... 咁辛苦先喺番埋一齊,所以我已經決定改過自新㗎喇...」雖然 Johnson 這樣説,但我仍然對他半信半疑。

「咁你哋又唔喺呢度嘅住客,個主席分配咗你哋住喺邊呀?」我好奇問道。

「哦... 我哋有個人識得開鎖,所以我哋新嚟嘅人就住係啲冇人嘅單位度。」Johnson 回應道。

「吓... 咁你地即係擅闖民居啫!」Connie 插嘴説道。

「吖... 你都可以咁講嘅,不過我哋又真係冇地方住,而且嗰啲屋嘅人都唔知會唔會返嚟,所以我哋咪住住先囉。不過正因爲咁,所以我哋出嚟都冇得鎖門,都好唔方便...」Johnson 解釋道,「不過呢道都唔係好多外來人,所以我哋都淨係用咗十間屋左右啫...」

「咁你哋啲嘢食點嚟㗎?我見啲住客好似好悠閒咁嘅?」Connie 繼續問道。

「呢個就要歸功於主席嘅領導能力喇,佢平均咁將住喺度嘅人分工,主要負責內部行政、保安、清潔、外出搜尋物資嘅工作...」Johnson 繼續解釋著,「我哋每隔一段時間,就會派物資隊出去附近商場去搵食物同日用品,所以暫時我哋嘅物資都好充裕...」

「乜附近嘅商場冇喪屍咩?」我好奇地問。

「唉... 我都係加入咗冇幾耐,淨係知道馬鞍山廣場嗰邊係安全。據其他嘅隊員講,佢哋之前都犧牲咗唔少人,先至確保倒嗰度嘅安全,可以比大家去攞物資...」Johnson 説道。

「咁你哋個主席係咩人?」我再問。

「呢個我就唔係好清楚喇,淨係知道佢係法團主席...」Johnson 忽然雙眼一閃,「吖... 你哋有咩想要,我哋可以幫你哋攞喎...」

「吓... 就咁攞呀?有冇咩條件㗎?」Connie 疑惑地問道。

「吖... 其實都冇乜特別嘢嘅...」Johnson 停頓了一下,「頭先都講每個人都要幫屋苑做啲嘢,咁先公平... 不過你哋啱啱先嚟,而家又咁夜,不如我哋攞啲嘢食比你哋,聽朝先去搵主席,睇吓佢有咩安排啦...」

「咁好啦,我哋想要啲麵、乾糧同飲品...」Connie 答道。

「好吖... 咁我去攞啦,Heidi 你係度陪吓佢哋,睇吓仲有咩需要啦...」説罷 Johnson 已經站起身準備離去。

「嗯...」Heidi 輕輕點頭回答。

待 Johnson 離開後,Heidi 終於開口問道,「係呢,我想問 Coco 同 Carey 去咗邊呀?」

「Carey 仲安全,不過 Coco 就...」我的心情突然變得沉重。

「咁,你啲朋友呢,佢哋係咪喺附近?」Heidi 好像意會得到,於是提出另一個問題。

不過,看來這才是 Johnson 要她留低的真正目的...
諗起walking dead醫院果part
兩條友都係信唔個嫁啦
兩條友都係信唔個嫁啦

準備隻揪
打撚死佢地
walking dead 化
無啦啦有個安全地方,又有主席

香港版
兩條友都係信唔個嫁啦

準備隻揪

扑埋佢先隻抽

香港版

今日一口氣追哂,
竟然宜家Live左
仲有咪屌樓豬啊!我打撚柒你
等緊樓豬bb
Chapter 115 - Connie 的家 (下)

「佢哋就喺附近,你想見佢哋?我可以帶你過去喎...」我試探著她。

「噢... 唔洗喇!我都係八吓啫...」果然,Heidi 只是想試探我的朋友是否在附近。

「係呢,你哋琴日有冇聽倒附近有撞車聲同槍聲?有冇發現啲咩嘢?」我問。

「吖... 我唔係好清楚... 我冇乜留意出面嘅情況,你都係問其他人好啲...」Heidi 説時的眼神閃縮,好像有所隱瞞。

「噢... 係呀,琴日我哋就經過附近,仲以為你知添... 吖,頭先唔記得問 Johnson 有冇多一枝牙刷添,呢度已經冇曬新嘅... 同埋可以嘅話,幫我攞啲肚痛藥吖,我痛咗成日都搵唔倒藥食呀...」我提出要求,好讓 Heidi 離開。

「好吖,我出去同你攞。」她好像生怕被我繼續追問下去,於是便把握此機會離開。

當然,我亦希望她可以盡快消失。

大門關上,我立即把防盜鏈扣上,以防他們突然闖入。

確認大門關好後,我便對 Connie 説,「頭先 Heidi 講嘅嘢,你覺得點呀?」

「我覺得佢好似有啲嘢隱瞞,同埋佢好似對你啲朋友嘅情況莫不關心咁...」Connie 回應。

「我都覺得係... 所以我諗此地都不宜久留,不如你過嚟我嗰邊住,方便照應?」我始終覺得,我的家比較安全。

「吖...」Connie 打量著我,看得我有一點尷尬。

「吖... 唔好誤會,我女朋友都喺嗰度,我咁講都係想方便照應啫...」我尷尬地回應。

「唔喇,我都係想留番喺度... 呢度有咁多人住,應該都唔會有啲咩問題嘅,最多咪死... 我一個女人帶住個女,真係唔想再周圍去喇。留喺度,起碼有番多啲安全感吖...」Connie 眼泛淚光地説著。

我雖然覺得離開比較安全,但我亦完全理解她的想法。反正一切也只是我的猜測,可能是我過分敏感罷了。

「我明嘅... 之不過,今晚可唔可以比我借宿一宵呀?」我打算在深夜時分,到屋苑的其他地方去打探一下。若然這裡真的如 Johnson 所説分工有序,這也不失為我們和酒家生還者們,一個棲身的好地方。

「好啦... 不過我哋呢度冇多張床,可能你要訓梳化喎。」Connie 好像不太想有其他人留在屋內,只是礙於不好意思把我拒絕,才勉強答允。

「我冇問題,有地方訓就得㗎喇。你當今晚多咗個私人保安保護妳哋啦,哈哈!」我回應道。

「叮噹」不久之後,門鐘再次響起。Johnson 和 Heidi 抬著一箱箱的食物和日用品進來,看來他們儲存的物資真的不少。

二人離開之後,Connie 和 Fiona 便急不及待跑進浴室洗澡。看來這是她們個多星期以來,除了食物之外最渴望的東西。

她們都洗得比較久,致使我可以有空四處閒逛。除了已經關了門的主人房不便內進之外,屋內四處都放置了方便小孩玩耍及學習的家俬和物件。

我轉而望向屋外的世界,映入眼簾的,是屋苑內園景色。由於不想吸引注意,大家屋內都只是亮著微微的燈光。

一個多小時後,二人終於從浴室走出來,她們皆換上了印上卡通人物的開胸睡衣,看來真的回到家中,才能給她們安全舒適的感覺。

吃過晚飯後不久,我便感覺到一股睡意來襲。於是把手機的鬧鐘調教好之後,我便安然入睡。

不知睡了多久,我忽然被一盤冷水淋醒,赫然發現自己已經身處在另一個地方。雙手和雙腳被反綁在一條圓柱上,而在現場出現的,當然還有同屋的 Connie 跟 Fiona。

不同的是,她們只是默默地睡在會所大堂的地上,手腳並沒有被反綁。

我向四周打量,除了 Johnson 和 Heidi,以及一些不認識的人外,好像還有一個似曾相識的面孔。

中年男人,略胖的身形...

是陳院長!是那個對 Karen 跟小喬伸出祿山之爪,還有在緊急關頭,將我們逃生之門狠狠關上的賤人 - 陳院長。

陳院長、Johnson,請兩個賤人結成一夥,定必沒有好事發生。

「哈哈... 細路,之前你就過癮啦,帶住兩條索女一齊走,估唔倒你咁快換咗畫喎!不過,你真係好似對人妻情有獨鍾咁,換畫都要搵番人妻,真係識食...」陳院長猥瑣地説著。

「係喎... 話時話,Karen 同小喬佢哋去咗邊呀?比你食咗呀?定係玩厭咗殺咗佢哋呀?哈哈!」陳院長續説。

「佢哋好好,唔洗你操心!」我怒吼著。

「哈哈... 好,如果係真嘅話,你而家就帶埋佢哋嚟,我咪比過副主席你做囉!到時我哋兩兄弟咪有女同享囉,哈哈!」此時陳院長向我靠前,「唔怕同你講吖,我真係好掛住 Karen 同小喬佢哋呀!如何可以兩個一齊玩,你話幾正吖,哈哈!」説罷,這個變態的男人竟隔著褲,套弄著自己微微突出的異物。

「你條仆街,真係賤到貼地!」我憤然叫道。

「哈哈,話我賤?我再賤啲都仲得呀!」陳院長説著已經步向 Connie 與 Fiona 身旁,「我再問你一次,去唔去帶嗰兩條女過嚟?」
唔好又岀甜
出快d
johnson真係仆街仔
快啲喺佢面前打到heidi冇咗個bb
幾時可以寫下團隊係好人 下下都做壞人
Btw我想睇人團滅
如果加插d情節係講為左爭資源而人類打人類會唔會好d呢
屌,有d 悶...又係呢d walking dead 情節...
主角爆下無雙,發展下超能條線啦。

講到大力左,又敏捷左,轉個頭中濛汗藥,好撚老土

下幾章千其咪撚係個d 殺左幾條友走甩左,但老母死左,焗住拖住個細路女搵路走個d on9 劇情
陳院長 考信 強哥

全部都係淫蟲
陳院長 考信 強哥

全部都係淫蟲

主角何嘗唔係
陳院長 考信 強哥

全部都係淫蟲

主角何嘗唔係

屌你
Chapter 116 - 會所內的賤人

「嘿... 你估我會唔會去吖嗱?」我不屑地回答。

「依家我唔係求你,係命令你!呢兩母女,都應該同你幾熟吓㗎可?」陳院長向兩個手下示意,他們便立刻拿著兩桶水走到他的面前。

「我同佢哋唔熟㗎,唔好攪佢哋呀!」我竭力地叫著。

「唔熟?咁我唔洗錫住佢哋啦!」話語剛落,他便示意兩人用水向她們潑去。

「咳咳咳...」被水嗆到的 Connie 和 Fiona,慢慢從地上爬起來。

「你話你同佢哋唔熟,即係我點樣攪佢哋,都唔關你事啦!吓?」陳院長説罷已經把 Connie 的睡衣扯開,露出深紫色的胸圍。

「呀!」忽然被弄醒,然後又被陳院長襲擊的 Connie,變得不知所措,只能嘗試推開陳院長的魔爪。

「我真係同佢哋唔熟㗎!真係今日先識,我諗住帶佢返嚟就走㗎喇!」我努力解釋著。

「送完佢哋就走?咁點解你又會喺度訓呀?你唔好扮嘢啦!」陳院長質問道。

「我... 係因為... 因為驚你會攪佢哋吖嘛,所以我咪諗住留低保護佢哋囉!點知你條 PK 係啲嘢食度落藥...」我咬牙切齒地回應。

「攪佢哋?即係咁呀?」説罷陳院長突然把 Connie 的胸圍扯脱,露出誘人的乳房。

「呀!你做咩呀?救命呀!」Connie 不斷掙扎,卻立刻被剛才的兩男捉住了雙手,並把她拉起站著。

不明所以的 Fiona 只能喊著「媽媽」,然後打算走近,卻被一早站在附近的 Heidi 阻止她繼續前進。

「點呀?你又話保護佢哋嘅?做乜呆咗咁企喺度... 呀!」陳院長説著把 Connie 的睡褲也扯下。

「算喇,係我唔啱喇陳院長。我去帶 Karen 佢哋返嚟,你唔好再傷害佢哋喇!」我請求著。

「唔洗住喇,都唔急!而家我就同呢條女 happy 住先,有佢哋喺度,我又唔擔心你唔會搵嗰兩條女返嚟呀!總知,而家我疏乎咗先,有咩遲啲先再講...」説罷陳院長已經把 Connie 的內褲都脱下。

「嗦嗦... 求吓你,可唔可以唔好喺我個女面前... 至多我聽聽話話啦...」Connie 哭著請求道。

「怕咩吖?妳嗰女遲早都要知㗎啦,咪當提早上性教育堂囉,哈哈!」心理變態的陳院長狠狠地拒絕。

「你唔肯,我就寧願死!」Connie 激動地叫道。

「嘿嘿... 你估咁易,你哋兩個同我捉實佢!」陳院長話語剛落,只見 Connie 不知道從哪裡來的力氣,竟可以從兩男手中掙脱,然後往前疾衝後,便一頭撞往牆上去。

Connie 當場頭破血流,失去知覺。

「哈哈!咪以為咁做我就會放過妳!」陳院長説著坐在地上,然後把內外褲除下,露出醜陋之物後,便轉向兩男説道,「快啲,扚佢坐上嚟!」

額頭流著鮮血的 Connie,被兩男抬起再放在陳院長的下體上。

他正努力地把那半軟的陽物放進 Connie 的蜜穴內,可惜它並不在狀態,令陳院長久久未能成功。

他的陽物更好像有回復原貌的跡象。

「妖,成條死魚咁!攪到我都冇曬癮!」陳院長好像老羞成怒,「Heidi,同我扚佢個女過嚟!」

「你條 PK,唔係細路女都唔放過嗎?」我向他怒吼著。

「係又點呀?你吹得我脹呀?你慢慢喺度睇戲啦,哈哈!」陳院長大笑道。

我真想把綁著我手腳的繩子全部弄斷,然後去揍他一頓,可惜我極力掙扎,也沒有絲毫鬆脱的跡象。

「嘿嘿... 你爆開佢吖笨,我等緊你表演呀,細路!」陳院長轉向 Heidi 説,「喂 Heidi,你仲喺嗰度做乜呀?係咪我琴晚屌得妳唔夠呀!」

「主... 主席,佢仲係細路女嚟,不... 不如你放過佢啦...」Heidi 低著頭説道。

「放過佢?咁係咪妳嚟幫我起機吖?不過妳肯嚟,我都唔制啦!妳有咩未比我玩過吖,妳都係乖乖哋跟住 Johnson 啦!」陳院長再向 Johnson 喝道,「Johnson!家陣你條女唔聽話喎,咁即係點呀?洗唔洗我教呀?」

「係、係、主席...」説著 Johnson 立刻跑過去想拉開 Heidi 的手。

「放手啦,賤人!你係咪想累死我呀?」「啪」Johnson 説罷已經向她一巴掌打過去。

Heidi 仍未肯放手,Johnson 看著便又是一巴掌。

Heidi 雖然強忍著淚水,但隨著 Johnson 打出第三巴之後,Heidi 終於逼於無奈放手。

Johnson 粗暴地把 Fiona 拖到陳院長面前,Fiona 在過度受驚下,只能放聲大哭。

「嘿嘿... 妺妹仔唔洗喊喎,叔叔嚟陪妳玩吖?哈哈哈哈...」陳院長猥瑣地笑著。

「放開個女仔~」我已經怒不可遏,體內的熱血不斷在沸騰。

「咩話?你都自身難保呀,顧掂自己先啦!喺度扮... 英... 雄!」Johnson 走到我面前,一邊説著一邊用手背拍打著我的臉。

「我話,放開個女仔呀!!!」我已經怒火沖天,感到力量走遍全身。身體一發力,便將綁著我的繩子全部弄得粉碎...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞