「匯豐中國銷售部職員有嘢講?」

713 回覆
2187 Like 30 Dislike
依家有話張圖係tony Choi整咩
佢只係普通人share張圖姐
你答到我點解咁多負皮未呀
無錯。
一撚定係支銀
千祈唔好去唱美金吖!
要贏藍屍,不一定要 fat check , 但一定要顧及他們目光短淺的視野 和 思 路,
不要太艱深的文字,
肉麻, 父母 兒女 開始,
便宜的同情心,

滙豐有事 千奇唔好畀佢地知

呢篇 神片 大家請看,
就算好多冇事實根據的東西,宣傳得多就會變成事實, FatCheck 撚小心一點,太過專注到真相,忘記了講故事的入屋率。我們要贏,轉捩點就是 淺藍尸 和 蠢深藍 。

https://youtu.be/Wj0Zs7_RScQ
煽情 和 非理性
似是而非 而不是有根有據

大數據

徐緣分析 香港十八種人格 對症下藥
「一邊嗌時代革命,一邊嗌革命不等如港獨」精神錯亂

正如一邊話自己係「宅男」,一面話自己不是「毒L」一樣,然後那一大堆「知識」証明「otaku」原意原理,不是什麼雲雲。

你知道現在是打仗嗎!
還有心機和你行文玩弄字眼!
敵人就是知道自己的戰友是冇腦的!
他們只是短視的reflex 生物。

正如上邊的例子,你直接不話自己是「otaku」話自己是「專業人士」好過啦!
因為「獨男」已經已經有太多stereotype , 你何須要為那兩個字平板呢。

現在打緊仗「獨男」變成「港獨」而已

敵人的支持者是冇腦的。
你還要和他們講道理嗎。
你一講「港獨」就代表送子彈給敵人,你就算叫人投票都叫你港獨
點解要咁叫白癡口號?
除咗令運動潰散之外,我都唔知咩人會咁陰險!

到而家五點訴求一點都未做到!你就要送港獨子彈俾敵人。然後話個口號慢慢解釋比白癡聽好好唔係咁解?

敵人支持的東西,你要小心一點。
林鄭反對的東西,你就要做!

點解咁簡單的東西,都重重複複去解釋?有時解釋比黃絲仲難過解釋比藍絲,原因就係佢哋自以為比藍絲廢老聰明。

是不知藍絲的着眼點根本不是智力,而是情感,攻心為上

請看這個神片,如果或你還認為自己是知識分子的話
https://youtu.be/Wj0Zs7_RScQ

『煽情 和 非理性』
『似是而非 而不是有根有據』

#FactCheck 膠會話你中計 畀位人入
如果香港要贏,就算北極有企鵝都要宣傳。
#你飛去北極FactCheck啦
如果香港要輸,你繼續嗌你嘅口號啦

#地球是平的
#有幾多人真係上過太空
收過政府票未 睇下012定004開頭先講
政府好似會分散唔同銀行都擺 唔會放哂係一間到
sor禁錯負
劏房波今天已經無講金融穩健,只是話風險可控⋯⋯睇來同支那一齊爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞