「匯豐中國銷售部職員有嘢講?」

713 回覆
2187 Like 30 Dislike
如果真係要存備,咁點解會仲回購
係keep住喎
hsbc uk 唔怕
1. 有存款保障
2. 有domestic market
今年堆埋一起啊 一堆到期嘅債務
先不論傳言真偽.

你可以睇吓大貓最新的財務數據, 佢近年重注借咗錢俾大陸, 包括国企/民企/內房, 雖然海外借款佔比不是全行最高, 對大陸貸款比例仲低過中資行, 但佢個總貸款額係全港最大, 所以大陸貸款額可說是全港最大.

除咗借錢俾大陸, 佢仲有超巨額的港樓樓按, 當中不少係豪宅加按, 而業主都係大陸佬, 咁班大陸佬有乜嘢事要著草走資, 咁就樓價跌冇錢補差價, 銀行隨時要食大批銀主盤.

咁而家終於聞到陣囉味, CEO揹鑊落台, 預告炒4000人, 可想然知佢要面巨何等巨額的大陸壞帳風險.
分開左 外國人開hsbc uk 放左係投資間公司到 好似冇存款保障
忙到仆街
央企銀行都爆喎
為何不將这件事情讓華爾街日報或者金融時的或彭博查核?他們必会盡力調查,可惜我不識那裡的記都!再这裡推,影響力是有,但不是國際化
我都未試過匯豐開外國戶口要預約要等嘅 通常今日約聽日去就得
推!換美金
我自己打工都係咁,發現起極都起唔到貨/就黎爆大獲,
即走,廢事臭朵
唔fc還好 一fc係真嘅 就大鑊
草泥馬,幾時搞搞中銀,我爭中銀好多錢,執左唔使還
但唔係離岸有用?

利申 咩都唔識
上個月做大約排2星期先有得做phone interview
雖然麻煩d但而家轉晒去澳洲hsbc似乎安心d
佢唔回購就仲大鑊係人都知道你出事 回購10億股份 比起玩完 你覺得佢會揀邊個
中國唔係好有錢嫁咩?仲要問香港借錢
因為對普羅大眾黎講,依個議題有啲深,街市邊個檔口呃秤,師奶可能仲清楚
呼喚華爾街狠人!!
大家一齊呼喚華爾街狠人!
大家一齊呼喚華爾街狠人!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞