「匯豐中國銷售部職員有嘢講?」

713 回覆
2187 Like 30 Dislike
開左個谷俾大家入黎吐下苦水,只談現實,不談夢境。希望大家可以舒發下,減減壓,然後大家一齊繼續向前行。
講明先 係歡迎任何人講既
理得你藍定黃 狗定人 貓定兔
我地好希望大家可以有渠道釋放咁耐以來既情緒

link: https://t.me/joinchat/OY6xwlZRBnmlPaCATObKog
澳洲俾中共滲透得好嚴重
澳元多數受壓
HSBC時不時都有回購股份, 不過是分配利潤的一個方法而已.

香港公司多用直接派股息, 因為香港稅法股息係免稅.

回購股份主要係在市場買入自家股票, 其主要作用係某一短時間內減少流通以達至托價目的, 又或是有主要股東要減持, 需要出嚟維持市場秩序.

大額回購, 簡單解讀係預計股價會面臨有大跌的壓力.
到底幾時開始會有個錯覺係
中國會還錢
日元應該本身 好多港人都有少量儲備
c9同廢佬以為會還錢
你咁講炒都炒王冬勝先
宜家都冇炒ceo 係ceo自己走
其實講話5萬美金係呃人,香港銀行見有人成日由大陸轉錢入你戶口就會BLOCK左佢,要你講出D錢要黎有乜用,同埋係邊個轉比你先肯放錢。
還住東江水先OK?
係唔知佢仲會跌幾耐,不過總好過港紙隨時一夜蒸發
另外都有揸少量歐羅同紐紙,美金反而冇買,唔知點解硬係覺得美金好不安
咁樓上話 CEO係「被」辭職嘛
東江水要俾錢㗎嘛
因為合約未完就離職好奇怪 先做左一年半
王冬勝係政協
啱啱我都諗住回覆,要變廢紙嘅話真係2個鐘就搞掂
其實我想知,支那嚮香港發國債,如果無人買係咪要香港人埋單,金管局要食晒?
係真既話班大陸仔咪冇聲出,之後一定話中央拎香港錢好正常
佢點操作無人知
但香港人無話事權
大家可唔可以報一報 各區ATM 禁錢情況?
佢地以為之前97索羅斯果次係上面俾錢㗎
果時香港儲備同上面差唔多㗎咋
我無嘢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞