做左幾年ibank 你問我答

243 回覆
8 Like 8 Dislike
無人討論中資?
搭單一問
big 4 advisory intern要準備咩題目
知道唔係ibank但出面無乜人討論
祝樓主日日有女食
搭單一問
祝樓主日日有女食

intern 通常都基本野咋wo
自介 點解想做呢個field 你5年目標係咩? 跟住CV 問你野
搭單一問
祝樓主日日有女食

intern 通常都基本野咋wo
自介 點解想做呢個field 你5年目標係咩? 跟住CV 問你野

會唔會問technical term if financial advisory
無人討論中資?

入PE做煙腸難唔難

好多人爭但一定要試,cv上面無好既intern experience報graduate program基本上唔會有interview

巴打local ? 想請問下你大學係點舖路?
想問巴打
有無d咩course可以進修下,例如寫research, 寫financial analysis, 整financial modeling. 訪間有好多course但身邊無人答到,唔想曬錢亂報,窮j求問

利申:細行做緊pe fund
唔好講笑 Sabrina咁勁 可能GS對佢嚟講太易
要入行嘅五大條件?
back office 有冇兩個月bouns?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞