絕對主觀嘅VPN/匿名上網教學

387 回覆
140 Like 0 Dislike
對隱藏你IP同身份無大幫助
除非set 嚟翻裝牆用
但普通VPN 翻唔到幾耐
有Shadowsocks v2ray brook個類
用同一個account 都有可能
不過老實講你安安份份
都一樣有可能發現你用緊
Private Internet Access 有專用App, 美帝野
VPN儘量唔好用美帝五眼聯盟之一會有監控

UKUSA 協議是英國、美國、澳洲、加拿大與紐西蘭五國之間的合作協議要共同來收集、分析和分享情報資訊。這個聯盟的成員,即所知的五眼聯盟, 聚焦在取得和分析來自全世界各地的情報。而這五眼國家同意彼此之間不如敵對國那樣地互相監控,由 Snowden 所揭露的資訊顯示,有些五眼聯盟成員會監控對方國家的人民並相互分享情報以規避國內法令約束不淮監控自己國家的公民規定。五眼聯盟也與其它不同的國家集團合作以分享情資 (其組成了九眼集團和十四眼集團等),總之五眼國家和其它國家成員會對彼此互相進行情報監控。
識野wo 五眼聯盟
無試過
因為要裝埋佢個防毒(先有勁平價?)
我已經十世無用防毒
好彩問下你
唔知道買咗添
但係PIA有兩次法庭記錄no log喎
佢個底咪係hidemyass,有試過俾資料出嚟,俾avast收購咗之後就唔知有冇keep log喇
push
想問下NordVPN最大隱憂係佢同Proton share same Database, 奇怪?
買咗Proton
其實見到Nord個價錢有少少肉赤
1年proton = 3年nord
點解我上網睇見nord 3年plan貴左 要成差唔多成千
唔係same Database
係同一間母公司
而母公司係做Data Mining
信則有不信則無嘅嘢
望下perfect privacy 個價
會唔會令你好返啲?
加價就有加
不過未必有成千咁多呀?
試下用pewdiepie 個code
睇下會唔會平啲
3年 us$125.64
除開每年us$41.88
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞