絕對主觀嘅VPN/匿名上網教學

387 回覆
140 Like 0 Dislike
開咗感覺安全d
同埋其實用openvpn同專用app嘅分別應該唔大?
公司有幫我裝咗個ShadowsocksX
但我上網都係用返proton
專用app 係方便d 唔洗理咁多嘢
又容易轉唔同地方嘅server

OpenVPN 就係可能無咁方便
每個server 都要generate 一個profile import 入個app 度

但其實down to protocol level,只要係OpenVPN 兩者唔會好大分別
感覺信唔過
有冇啲可以用到netfilx
我有用mullvad但用唔到netfilx
不過mullvad好正 可以用現金比錢
v2ray 都信唔過?家下得佢仲有更新, 佢最多野玩同保安最好

問題係你識唔識set, 要set好佢都煩到pk
NordVPN 有1 month money back
呢類技術通常出自中國先
你見佢地GitHub 好多人都寫殘體字
咁 SUPERVPN同Vpn monster 好唔好用呀 ?
SuperVPN 連官網都無喎
只係知新加坡人整
背後係咩公司又唔知
好似剩係Android 有
畀我就唔會用喇

VPN monster 就俄羅斯公司
個官網一入去全俄文
點睇
連log policy 係點都睇唔到
真係用唔落手
有冇 auto connect?
即係斷咗識自己連返
So far未試過斷
呢間唔係 14eyes 咩?
speedtest 好快
但 load 網好慢
不了
nordvpn + passpartout
頭先用無耐斷咗一次
speedtest download 正常,upload 0m

用返nordvpn app 一切正常
係,不過我理解瑞典係冇法例要交出資料
冇完美既VPN,睇你點取捨
Mullvad 只係需要好少你嘅資料
如果14 eye 係好大concern
唯有貴價嘅Perfect Privacy 算係ok
專用app 係方便d 唔洗理咁多嘢
又容易轉唔同地方嘅server

OpenVPN 就係可能無咁方便
每個server 都要generate 一個profile import 入個app 度

但其實down to protocol level,只要係OpenVPN 兩者唔會好大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞