絕對主觀嘅VPN/匿名上網教學

387 回覆
140 Like 0 Dislike
如果要平既可以買粒raspberry pi自己set up隻vpn server,五舊水都唔駛,有咩事就wipe左張SD card就搞掂
咁如果齋講ios app (唔好理佢公司有咩功能) 咁nord 應該 ok?
surfshark 無限人數 share 添
點解唔好理
淨係無 kill switch 已經死得
因為ios 選擇係得咁多嘛 proton 有kill switch?
係,但好貴,連外國 vpn ser 又慢,用唔夠一個月已經想用第間
我都係用proton 太慢先諗ios 有咩其他選擇
我用緊proton VPN free trial
諗緊升唔升級?
好有用的post
正常囉
至少連到線
不過聽有巴打講話個kill switch 有d 問題
https://nordvpn.com/zh-tw/features/kill-switch-technique/

nordvpn 官網話 ios 版有內置 kill switch

但我試過幾次斷 vpn 係仲上到網
暴露咗自己真 ip 出嚟

你可以畀一個月時間自己玩下
速度有無要求?
我個人覺得速度真係一般

性價比嚟講Surfshark 唔差
呢個有無辦法test 到?
自己去搭下𨋢就試到
我意思係會唔會係佢reconnect 得快 有無scientific 啲嘅方法check 到例如ip address?
我遇到嘅情況係佢直頭無連返vpn下上到網
Surfshark VPN @SMT 4.5G

VPN server: Taiwan - Serverfield

咁大鑊我留意下先 thanks 巴打
巴打覺得呢個好用?
基本功能 ok,速度整體上勉勉強強,進階功能(whitelist)超伏,當佢唔存在就得。

kill switch 好過 nordvpn 咁囉
122mbps 好ok 喎 kill switch 暫時未試到 等緊斷線 我搭lift 全部收到signal
TunnelBear @HKT 1000M
VPN Server: HK - LeaseWeb

好快

唔係一般咁簡單
我覺得偏慢

所以我仲諗緊
由你budget 同要求考慮啦
唔怕14 eye 可以揀Mullvad
想CP 值高又平就Surfshark
NordVPN 近來唔太穩定
Btw之前surfshark有連線問題,客服比我嘅解決方案都係叫我用返openvpn
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞