「可靠消息:金管局正調查612人道基金!!!!」

369 回覆
69 Like 1975 Dislike
負皮,上一頁,一毛confirmed
仆街政府
人地個基金大把專業律師可以問,真係比人封自然會講。唔輇到我地擔心,亦唔需要針對某個基金點點點而開post, 處理任何野都需要時間,點都慢過我地動幾隻手指係連登出post,唔好跟車太貼,比時間真係做野既人做野
Fact check please?
做乜咁多po唔好捐612
不嬲果班都係狗閪嚟喎,今日先知
就算只可以收現金,香港人都會囉出黎
呢個仆街政權
如果呢個理由凍結得612
咁星火都凍結得啦
叫人唔好入612入星火嘅真係好可疑
gum錯正評
show blocked user - 恆屍
p
好呀,你咁樣玩嘛,我地一齊去港交所請願囉,睇下邊個收皮先
推到有巴打拍出黎
罷工潮文

今晚,我又再一次訓唔著。
睇到一幕幕血淋淋嘅畫面,我望唔透,我唔想香港咁亂,點解香港人咁唔肯服輸?我抱住我小朋友,關上電視。
我唔知應該講咩好,作為成年人我深知道反對係無用。

勇武抗爭?只會換嚟被捕同前途盡毀。
作為三大畢業嘅我,作為小朋友爸爸嘅我,睇到真係得啖笑。

五大訴求?喺依張國際焦點的賭枱上到底香港人知唔知道自己有幾多籌碼喺手?咁樣同我走去李嘉誠面前話要賭一千萬有咩分別?

望住天花板,喺我老婆旁邊我諗起另一個女人。今日返屋企嘅途中,收到一張傳單。係由一個弱質纖纖嘅少女手上得到,我同佢對望,點一點頭。我嘅目光無停留喺佢嘅面上,係因為我怕佢睇得出我尷尬嘅眼神。

傳單上面寫住「5/8全民大罷工」,我有老婆,有仔女,有父母要養,重有一層樓要供。罷工?唔係我唔想支持,係我有太多責任,我放唔低,香港有邊個唔係手停口停嘅呢?

一日又一日過去,每日平常的工作,令我好疲累,返到屋企開電視,又係一樣嘅新聞,一樣嘅結果,分別只係今日警察到底放左催淚彈,真槍定係水炮車。我合上雙眼,我問自己,乜野係啱,乜野係錯?

終於到左5/8,我老婆照常叫我起身,換好恤衫,我望住我個仔,雙眼開始模糊。

我無返到公司,走上街頭。
依一刻,我知道咩叫責任。

推到大J/笑波子哥哥拍片!!!!!!!!!!!
https://lih.kg/1393159
火燒金管局 炸爆港交所
好鬼feel
Fact check 左未
近排五毛好似想搞6-12人道基金
收到風樓主老母做過雞
佢夠膽凍結,我捐一皮
https://lihkg.com/profile/203889
呢條友幫假acc護航,要block埋

燃狗小菜
好想知邊個整,好正
p
佢做我地就包圍交易所
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞