「可靠消息:金管局正調查612人道基金!!!!」

369 回覆
69 Like 1975 Dislike
試著說:我兩邊都捐,而唔係淨係捐一個
btw
點解最近咁多假新聞叫人唔好捐612,琴日又有假新聞話612淨幫第一堂堂費,搞到人地忙到死仲要出po澄清
難怪前幾日有人帶風向叫人唔好捐612, 原來真係攪緊後勤支援..
屌你班連登仔係咪唔撚記得fack check呀!
咩收到朋友風呢d冇source冇fack check嘅post69到依家都仲有柒頭信
又中計啦連登仔 金管局無權咁做
佢玩野,到時我地幫佢同外國講,腥港政府學埋中蟈政府,凍結市民資產,隨時包括外資。
前幾日果班係直情質疑個基金唔可信,似三毛。
求fc,如果呢單係真,即係政府+三毛想盡方法打壓緊612

凡是敵人反對的,我們就要擁護
查清楚未?有證據就貼出嚟,唔好放風
求fact check
等fact check
有冇查緊我唔知
但我可以證實資訊無錯
只要有一豪子用過黎買物資
而物資係比前線用
就可以即時凍結全個戶口嘅錢

所以個基金唔可以用係人道或法律程序外嘅任何嘢
一日冇實質證據/新聞報道, 一日我都係唔會信
錢我都會照課, 完
樓主係人係鬼一睇就知
玩到咁大唯有再升級,建議港共凡事留一線,唔好迫到大家無路行
貼個金管局員工證先信你
記住寫埋你個名
咁撚on9既野都post
佢地成個團隊都係律師, 唔需要為佢地擔心
唔可信
個基金有律師專業人士睇住
白痴仔。

612 應該未有自己戶口,仲用緊真普聯戶口
一定有律師睇住,我唔擔心,
其次係如果佢夠膽搞, 金管局都唔會可以置身事外
屌你老母柒頭皮 可靠消息
同埋樓主朋友應該唔係行內人

唔係金管局查
係警察查

應該求其一間銀行嘅compliance 都知警察一定會開file查。

PS. 呢度之前好多post 講compliance , 應該好多行內人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞