「可靠消息:金管局正調查612人道基金!!!!」

369 回覆
69 Like 1975 Dislike
可靠消息 朋友 消息人事
仲有咩
等hocc講先算數
呢個po所謂fact check就係「可靠消息」
係人都寫得
屌呀
FC啦 講句可靠消息就可靠咩
冇proof, 可以不理
轉移海外?
可靠消息:樓主老母比人屌緊!!!!
捐錢無問題
但唔好話個基金點解唔用錢買物資
基金有佢嘅難處
一定要好清白
否則會一嘢比警方凍結
香港人有既係錢, 凍結一個咪捐另一個囉
再逼落去遲早官逼民反, 到時仲多人豁出去攬炒
雖然的確唔輪到我地擔心,
但最驚政府玩野拖一大輪,要用錢嗰陣攞唔到就仆街
三毛無野好分化
你估日日都搵野分化咁易嫁咩
呢幾日真係好多post抹黑612基金
中共國務院記者會之後應該有換左班資深3毛黎帶風向
暫時睇亦都好成功, 希望大家留意下

[置頂]防暴戰術圖文分析,前線入來睇
https://lih.kg/1386199
From 一位可靠一樓一界人士。樓主老母因為收得太平做足五味

已引起掃黃組調查。樓主老母有可能以後收錢但做唔足五味

要保護朋友所以唔可講咁多

但老實講,無論咩情況下
所有雞蛋都唔應該放落同一個籃入面
所以大家想捐的話
搵多幾間來捐
援助義士可以捐星火
維護傳媒可以捐立場
無知一問,金管局有凍結銀行account嘅權力嫁咩?
户口如果有RM take care 會比較好
同埋好睇個RM 點去present個story 同埋佢個取態
當然長期有個人户口入錢落去個公司户口 一定會被人懷疑 所以開户口嗰下 其實要將個故事present得好好
加上呢件事咁high level 呢種户口都一定比人長期mon住
其實好多NGO account都係比人長期mon住
利申: 商業銀行撚
分化post
你唔好以為講可靠我就信你可靠啦,冇用㗎

起碼攞啲證據出嚟睇下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞