「可靠消息:金管局正調查612人道基金!!!!」

369 回覆
69 Like 1975 Dislike
查又點? 唔查又點?
又想嚇人?
手段真骯髒
根本唔需要理呢個post
1823有撚用咩?
落到icac都未必會查
咪撚再幫佢推啦有心有腦嘅大家等呢個post沉
FC 啦
大家唔好再推啦,等個post自己沉底啊

大家記得11月24日要去投票呀
新登記選民人數破紀錄 總選民人數達4,100,000創新高
https://lih.kg/1393130
啱啱先又課多千五蚊 希望冇事
仆街,發覺D人唔睇最尾兩句

雖然以上都係推斷估計,但唔可以排除依個賤政府用依啲陰招去斷咗呢場運動嘅糧倉!

大家捐錢都係想支援班義士和被控人士的法律開支,唔係想叫大家唔好捐錢,但真係可以諗下有乜嘢其他方法去幫到一班後生仔,例如攞嚟買物資/食卷等等。而基金管理人都應該要有兩手準備,大家可以brainstorm 吓所有possiblities!
仲未計之後打贏打輸都好
律政司走黎上訴班律師又可以賺多筆
fat fat了
封左個基金又點?
到時香港人拎現金出黎同呢個仆街政府打官司
各大銀行都可為客戶响海外分行開户口,例如hsbc總行有overseas banking centre方便客戶。衹要將戶口開在離岸,例如Singapore,就唔怕俾無理凍結。香港加油 !!!!
比人封左可唔可以解散個fund
利申唔熟 真心問下
其實呢啲無任何證據嘅post都可以推上吹水台真係好可聊,

各位善用lihkg測試版本, 使用不推文回覆去屌樓主

612基金可否設為離岸?
如果銀行揾理由推託唔幫開戶就可以㷛大佢香港人齊齊close accounts!!
正苦想市民圍金管局?
[緊急]唔好當義士係condom !!幫幫義士!
https://lih.kg/1393191
諗清楚

係政府真係搞緊 定想放風等人唔好捐錢呢
呢個政府真係仆街到趕盡殺絕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞