把握香港人嘅優勢去贏依場仗 - 錢

687 回覆
3319 Like 14 Dislike
救救手足生命,教你應付好戰的廢老偽中立深藍,請支持廣傳。
https://lihkg.com/thread/1380120/page/1
新聞Channel 籌款驚比人話唔中立
我覺得最好捐物資
啲索帶有成箱成箱咁買
琴日係灣仔行左好耐都無得賣
防𠝹手套,豬咀+filter,靚少少嘅眼罩
講錢 中共猴住我地香港都係為錢 所以真係要認清我地嘅長處
如果有巴打好心出黎搞又驚比人話穿櫃筒底
眾志幫唔幫到手
買再多的裝備,都保護唔到年輕人,因為對家是無人性丶無道德的政權
我唔係話偉大,但每個星期發夢出嚟都食麵包,邊有心情去餐廳大魚大肉,我都成幾個月冇買衫啦。

我覺得香港有難既時候,相比起手足嘅安全同好好保護自己,錢算得係咩,不受傷,不流血,不被捕

我哋唔止有嘅係錢,最重要嘅我哋係有對方呢世用錢都買唔到嘅良知
真係唔知有途徑
再唔係就驚俾人呃錢

不建議捐錢
Shut up and take my money
大陸啲鋪頭收錢,試過比人換左張QR code
我要罷工
其實我估好多人唔係冇錢買齊full gear
而係唔識買 或者驚中途俾狗咬
所以有個途徑可以俾大家課金
然後有手足再現場派
相信真係會幫到好多
特別過左尋晚 我覺得豬嘴同密氣眼罩真係好重要好重要
一係就直接係五金鋪買定幾箱擺門口 比人自己拎
捐錢係好
但由政黨搞好似唔係好信得過...
D 錢用去邊,收到幾錢,用剩點處理etc 咩人去監管都好重要
gogoggo
痴線

依家係錢既問題咩,學公益金?
唔知咩途徑捐<-我都係
d人咪再話我地收錢啊屌你,d錢係我地真金白銀攞出嚟㗎,我哋坐喺條街度身水身汗,冇冷氣,我都係食麵包咋大佬,你估好似人哋咁撐完警之後有得去酒樓食鮑參翅肚啊!
PUSH
香港人最多就係錢
要捐既話一定幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞