把握香港人嘅優勢去贏依場仗 - 錢

687 回覆
3319 Like 14 Dislike
豬咀買邊款
泳鏡係咪防霧
頭盔呢
邊到有得買
嚟緊會自行拎去

我係幾位小朋友娘親,都心痛你們

但切記小心
不流血、不受傷、不被捕
好似uber咁樣link up 係好,但怕會有狗放蛇
我都想出錢出力
可唔可以去良心防具舖買定一堆,俾有需要嘅人去攞,但每人只可以攞一個?可唔可以?
可唔可行?
可以加多個中間人係中間隔一隔
買手-中間人-慈善家
買手俾單中間人然後claim返錢
中間人俾單慈善家claim錢
希望避免偽慈善家放蛇,因為買手同慈善家都唔知大家身份
不過亦需要一個信得過既中間人
聽落易啲俾狗搵藉口封舖
無錯, 要利用香港嘅優勢去贏依場仗 - 錢
不過唔係樓主所講咩宣傳買物資抗爭依啲, 因為會死好多人
如果我地連死都唔怕, 咁不如我地索性同中國打經濟戰
開一家真正屬於香港人既公司, 一家富可敵國既公司
我地人多, 十幾廿萬人最少, 各行各業既人材都有
如果我地連死都唔怕, 更加唔會怕蝕底, 一家唔怕蝕底既公司係最可怕
我地就要係香港將中資機構既生意全部搶番黎, 慢慢做大佢, 好似三星咁
踢走埋啲咩東江水, 大亞灣電, 我地自己整自給自足, 唔好俾人話我地依賴中國
我地間公司係包括各行各業, 世界規模最大, 做到100萬員工, 跟本同國家無分別
我地自己公司有自己既公司規矩, 可以普選自己既公司CEO
當一間公司做到咁大, 就足以同政府抗衡, 又可以養活好多人, 唔駛死人
到時社會各界都係我地既人, 咩物資都有, 獨立就係遲早既事
如果我地真係一條心既話, 依間公司(國家)一定會成功, 因為個個都係用個心想賺錢既老板/CEO
最好就係全民皆兵
有心嘅做多少少唔難?
出到黎嘅自己買
無錢就上黎求救
上唔到前線就幫手買物資
上黎放低張收據 實有人claim返比你
唔知買乜好嘅人 直接去現場比錢啲疑似派物資嘅人
連落場都難嘅人
你身邊fb ig總有班勇武派成日post野
主動比錢佢地
如果連呢啲都做唔到嘅 學咩人講幫手 講咩關注場運動?
要買物資嘅人開多張太空卡用payme收錢有無得諗?
一張太空卡最平一百蚊內都有
用曬補習錢課金 箍牙錢都冇
但係錢會再有 手足冇左就好難再有

啲蛋好臭 點整熄!啲蛋好臭!有計整熄!啲蛋好臭 好易整熄!
https://lih.kg/1380758
開太空卡做payme
開tg 不斷更新payme收入 過某個數eg 5000-1萬就停
如果果個人唔定時更新收入就一齊停捐比佢
要分散比唔同人做收資金嘅人
要佢公佈有買左啲乜
唔公佈就唔捐比佢
咁樣有無得諗
我地唔同烏克蘭,我地唔夠窮,我地唔夠失業率高。但絕對肯科水,不撚會手軟
[給大人們] 人人物資,有錢出錢,有車出車
https://lih.kg/1381155
錢之嗎,小一樣野比狗撚,我比得起
要身份證登記
我都覺集中 容易俾人check到 貨源一集中 入貨量大好易中蕉
勇武手足搵和理非朋友集資有冇得諗?假設十個有一個前線,九個fund一個咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞