把握香港人嘅優勢去贏依場仗 - 錢

687 回覆
3319 Like 14 Dislike
佢地有錢
但無既係人心
肯賣命既都係三毛之輩
香港教育水平比大陸高
巨量維穩費配合愚民統治方式暫時係香港係行唔通

越做得多野
就越顯反智
要解決到邊個揸數既問題先. 有人有舊錢係手, 入一大批貨仲可以平D添.
香港經濟已經受到衝擊,keep住攪到政府回應!!!!
已經買到冇錢食飯
建議自己直接助養
可唔可以成立一個好似uber咁既平台, 每個金主資助三個本區人, 一齊去買防具衣物, 由義士揀, 金主俾錢? 當文匯公價一人800的話, 其實係好多人既資助範圍
同意!想幫 但唔知點捐
借朋友a/c貼 不是本人
<<<<<<<<<<TL;DR 請課金搵人代買>>>>>>>>>>

我發夢做過學校小食部主管
水呀 打波仆街藥呀 大風沙塵落雨既口罩眼罩同遮 都有賣
好多學生小息準備去操場打波之前都會搵我地幫襯下
但係上面呢D物品好早就開始缺 特別係防大風沙個D
好多遲放小息既學生就冇得打波 只可以做啦啦隊同計分員
(鬧過好多架喇 唔帶眼鏡唔著波褲學咩人番學呀)

見住佢地冇得打波真係好心痛
所以我想番工好忙既家長可以俾多D零用錢仔女番學
自己買完帶去小食部又得
俾錢俾其他家長代買又得
好多入貨途徑架 浸仔啦 支仔啦 本地農場都有

冇大台 都有冇大台既方法
1) 有經驗買手於社交平台向熟絡既家長集資
2) 家長只向有信譽既買手提供金錢
3) 家長都幫手問其他家長啦
4) 買手購入打波物品
5) 將打波物品帶到小食部
6) 小食部分發俾學生
7) 打波
註: 各位家長要小心混水摸魚 呢關係最難過
光復香港 時代革命
咁係咪食雞咁執裝
你地買完裝備
丟張收據上黎當claim錢
之後搵人認頭幫佢比 有無得諗
其實真係唔太建議集中去籌資金
是但一邊比人充公/比人捉啲錢就無晒
前線勇武者買左野先 再放上去tg/連登claim錢?
不過啲錢點樣比前線又係一個問題
呢個岩
如果籌務資金嘅組織 可以運埋出嚟俾前線後生
咁勇武巴絲就唔使擔心出去前已被搜身
黎緊咪有多區集會遊行嘅?我次次發夢都會見到有人派眼罩同口罩 想捐錢嘅人直接比錢嗰班人?
然後唔會行過唔會出席嘅人 睇下你fb/ig邊個成日出post最勇武嗰班人就比定低錢佢地幫你捐
幫推
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞