把握香港人嘅優勢去贏依場仗 - 錢

687 回覆
3319 Like 14 Dislike
多謝巴打們解答
但有無specific點既方法詳程可以點樣由外地物流派到前線手上
有無pick up technique可以比人知但佢都捕你唔到

籌錢同會計方面我已經搵緊行家問點搞
一定係海外搞收錢,會有數表公開
其他相關要既人同物我已經搵人班緊同商討可行性

希望今晚或者聽日會有初步方案同開始申請
但我圈子無物流界朋友可信,所以想係呢度收集巴打,諗下點樣散物資有效率

我地目標係做到合法集資同派貨,同時唔驚引狗去到集資者身上,希望各位出手相助

天佑香港,自由必勝!
互推

[置頂]認真嘅戰後檢討[2]!!!!!!!!
https://lih.kg/1380499
支持
唔係想整熄你既火
但係應該唔會有團體企出黎
因為如果果個團體將啲資金買物資比差佬周到
果個團體就會gg

當然可以探索有無啲暗啞底既方法去掩飾既
實比藍黑搶走
外國人生完BB會比張禮物清單及商店位置俾有心朋友,
朋友去禮品店俾錢, 例明想送乜及
取回收據給新任爸母
然後爸爸媽媽憑收據
可以去店內攞禮物或商店送去指定地點

相信現在全部人不需要露面已可以做到

有乜唔妥一定要舉報商店呀!

唔用順豐可以用什麼?
其實大家有心既自動自覺去買 細份細份拎去物資站 好似風險低啲
其實我唔太清楚法律責任, 不過let's say你係一間公司專做防具買賣. 入左貨放係倉, 等有出事時拎出去賣, 我估應該唔犯法掛?
你賣1蚊好2蚊好, 都係蝕你自己錢姐, 吹咩?

btw倉我有方法, 運輸車隊應該唔難. 用私家車速遞到前線會安全D.
據報琴日有架貨車被扣.
推,諗諗計

好唔忍心見到學生年輕人唔夠裝備
買工具 一定捐錢
租小巴/ 巴士會唔會更好?
註冊/收購一個小型遊戲公司,出gift card
預售遊戲虛擬寶物,可以講明喺一年後先推遊戲上市。估計start-up要一兩萬左右。
但唔知到時交稅要幾多,定係成立慈善團體,保護香港工人頭部同肺部健康
即做
有邊個敢
你cap信用卡record關物資既 (mask number) 再整個tg
睇下呢度有無巴打幫到你
而家港大有個垃圾校長
有錢出錢 有力出力
雖然老套但真係有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞