實現每月賺5%, 三月份post

996 回覆
44 Like 2 Dislike
3311依家13蚊,如果升到14蚊,咁我買2手,咁係點計賺幾多?求教,唔識玩股

兩手即係4000股....

計法如下..

14-13 = 1 x 你有股數....

以上呢個計法未計其他 admin charges / fee

4000股=52000$
14-13=1x4000=4000$ ?
咁計咪冇賺過?
真心唔識!求教

叫左你小學俾心機讀書啦

我有錯?

係我錯sorry!
咁即係連本帶利=52000$+4000$=所賺總數?

之前無乜人答,所以再問多次:

大家用開邊間買股票?

之前剩係有巴打話用DBS;

重有無其他性價比高嘅選擇?

中銀我用緊,但手績費貴

我24小時都好忙所以焗住暫時用緊渣打
而且我仲係新手

耀才
3311 波幅算大嗎?
我講既果炸no. 係我自己認為投資回報都唔錯既股,想大家係到集中討論反。
然後我再綜合意見,同分析,放便我簡下次適合投資既股票
3311依家13蚊,如果升到14蚊,咁我買2手,咁係點計賺幾多?求教,唔識玩股

兩手即係4000股....

計法如下..

14-13 = 1 x 你有股數....

以上呢個計法未計其他 admin charges / fee

4000股=52000$
14-13=1x4000=4000$ ?
咁計咪冇賺過?
真心唔識!求教

叫左你小學俾心機讀書啦

我有錯?

係我錯sorry!
咁即係連本帶利=52000$+4000$=所賺總數?

好無奈....係唔係應該叫佢學下數學先...
跌到去12.8
利申 1手12.9 1手13

不喜勿插,13有貨 12.9又入?
我講既果炸no. 係我自己認為投資回報都唔錯既股,想大家係到集中討論反。
然後我再綜合意見,同分析,放便我簡下次適合投資既股票

978你之前都好推薦 想問你係咪已經放棄左

推薦用作投機
睇反幾時派業績,可以一博
揸1928要夠信念先得
揸1928要夠信念先得

呢個我都係睇淡為主,但跌得夠低又可以博反彈的
17大升左一轉,短期內唔會有太大升幅(我估
短炒咗兩轉 喺12.8至13.1
17 賺完再入多轉
Lm
揸1928要夠信念先得

現價夠低未
Ching, 992有機上返去$5嗎?

52咩價位入好?
992 , 16年8月19買咗到依家, 5.27入
咗20000股。16年9月6上過5.37。當時冇放,蟹到依家
聽講換咗副ceo,等緊奇跡日
唔係你堆no.不過你提過既136點睇?
唔係你堆no.不過你提過既136點睇?

lm
揸1928要夠信念先得

短線炒下波幅 通常32左右入 大家覺得佢攞硬日本個牌咁到時就算真係攞到仲有得當係利好消息炒上?
定睇大户想點去詮釋個消息?
down個股票計算機都唔識
唔好玩股票啦 懶到咁
巴打用邊間買賣股票?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞