實現每月賺5%, 三月份post

996 回覆
44 Like 2 Dislike
3311 之前13.7放左,再跌再收 炒波幅都幾和味

之前13.7都想放,但忍手諗住睇多日先,點知低開跌左1.x%, 點知睇到收市跌到13.36
巴打依家放唔放好?3.16入

跌果少少
今日隻3311 跌到13.34

最後買入機會

set 幾錢買入好?
星期五多數趺
純水FEEL 唔好問點解

d消息通常都星期六日出

之前13.7都想放,但忍手諗住睇多日先,點知低開跌左1.x%, 點知睇到收市跌到13.36

少少波幅 有信心入多幾注好過

樓主睇14.5-15

燈神手下留情

少少波幅 有信心入多幾注好過

就係冇信心
今日個市跌到好唔正常似做大調整,應該仲有幾日跌,睇埋聽日個市仲跌就放左佢再低位入返炒波幅
另外留左一半資金遲啲買銀行股
大家點睇1583/918
巴打們問下你地意見..
如果我上一輪HSI 27000 果陣入左3隻貨, 而家每隻都跌左成30-40% 但我冇放...

其實我是咪應該放哂佢拎D錢黎而家入過其他, 例如3311

但係咩NUMBER ?

除656其他都放得
今我覺得今年恆指會上反27000
做左cd-rom好耐

想問下大家點睇1818

係咪會繼續跌
首先個人對加息既演繹

加息係一種貨幣政策,主要用泥提高投資成本,防止經濟過熱同泡沫,短期對經濟產生下行現象
相反泥講,因為經濟上升先須要加息控制步伐,加息都反映出美國對經濟前景樂觀。
今次加息基本上,市場預期出現率係百分百,所以市場係正式宣布加息前已經作出反應,相信過多兩至三個交易日就會消化左,然後只要等北水回歸,市場就又踏入新升勢

我認為今年營商環境比上年改善,加上全球投資氣氛濃厚,恆指23000既大關應該十分穩固,少少見意,23000-23500區間買入牛證。

牛熊證實高風險產品,可以虧蝕全部投資,要細心衡量自己風險承擔能力。

再講反3311,本身屬優質股,穩健既業務,加上逐步改善既投資環境,令全部大行都睇高一線。
我評定3311屬中低風險,中高回報股票
對此我有好大信心
首先個人對加息既演繹

加息係一種貨幣政策,主要用泥提高投資成本,防止經濟過熱同泡沫,短期對經濟產生下行現象
相反泥講,因為經濟上升先須要加息控制步伐,加息都反映出美國對經濟前景樂觀。
今次加息基本上,市場預期出現率係百分百,所以市場係正式宣布加息前已經作出反應,相信過多兩至三個交易日就會消化左,然後只要等北水回歸,市場就又踏入新升勢

我認為今年營商環境比上年改善,加上全球投資氣氛濃厚,恆指23000既大關應該十分穩固,少少見意,23000-23500區間買入牛證。

牛熊證實高風險產品,可以虧蝕全部投資,要細心衡量自己風險承擔能力。

再講反3311,本身屬優質股,穩健既業務,加上逐步改善既投資環境,令全部大行都睇高一線。
對此我有好大信心

加息對內銀股有咩影響
939 波動因為加息定兩會定臨近業績公佈?
新手學野
想問新手買書睇學野效用大唔大
530 點睇
All in 883,3月尾前上$10.5

點解? 呢排期油升唔起喎

差唔多彈返起
883點睇
首先個人對加息既演繹

對此我有好大信心

已經升番

差唔多彈返起

純粹感覺定係有理據?

2017-03-10 07:05經濟日報 記者林奕榮╱即時報導

沙烏地阿拉伯高層能源官員在閉門會談中向美國的石油公司表示,別以為石油輸出國組織(OPEC)會延續減產來抵銷美國頁岩油的增量。

以沙烏地阿拉伯為首的產油國及非OPEC的主要產油國,在歷經兩年的價格戰,迫使許多頁岩油業者幾乎無路可退,目前處於不穩定的休戰狀態。沙國與俄羅斯等國家去年年底達成減產協議,希望終結導致油價滑落至12年來低點的供給過剩狀況。

然而,油價回升後,引發許多頁岩油生產商爭相增產,本周更已經公布在全美各地積極增加產量的計畫。

沙烏地阿拉伯能源部長法里赫在休士頓舉行的一場產業會議中表示,不會讓美國頁岩油業者「搭順風車」,藉機從油價回升中受益。法里赫的幕僚則向美國業者指出,OPEC不會承擔美國頁岩油增產的衝擊,美國的業者不該自行假定OPEC會延續減產。

參與會談的人士指出,沙國召開這場會議,是為了交換雙方對市場的觀點,並評估頁岩油生產的前景。

差唔多彈返起

純粹感覺定係有理據?

2017-03-10 07:05經濟日報 記者林奕榮╱即時報導

沙烏地阿拉伯高層能源官員在閉門會談中向美國的石油公司表示,別以為石油輸出國組織(OPEC)會延續減產來抵銷美國頁岩油的增量。

以沙烏地阿拉伯為首的產油國及非OPEC的主要產油國,在歷經兩年的價格戰,迫使許多頁岩油業者幾乎無路可退,目前處於不穩定的休戰狀態。沙國與俄羅斯等國家去年年底達成減產協議,希望終結導致油價滑落至12年來低點的供給過剩狀況。

然而,油價回升後,引發許多頁岩油生產商爭相增產,本周更已經公布在全美各地積極增加產量的計畫。

沙烏地阿拉伯能源部長法里赫在休士頓舉行的一場產業會議中表示,不會讓美國頁岩油業者「搭順風車」,藉機從油價回升中受益。法里赫的幕僚則向美國業者指出,OPEC不會承擔美國頁岩油增產的衝擊,美國的業者不該自行假定OPEC會延續減產。

參與會談的人士指出,沙國召開這場會議,是為了交換雙方對市場的觀點,並評估頁岩油生產的前景。

點睇石油前景
883一跌再跌
巴打們問下你地意見..
如果我上一輪HSI 27000 果陣入左3隻貨, 而家每隻都跌左成30-40% 但我冇放...

其實我是咪應該放哂佢拎D錢黎而家入過其他, 例如3311

但係咩NUMBER ?

除656其他都放得
今我覺得今年恆指會上反27000

唔該哂1040巴打, 咁我賣鬼哂其他佢用黎入3311
點睇323鋼鐵股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞