實現每月賺5%, 三月份post

996 回覆
44 Like 2 Dislike
3311 上呀
巴打門1299 點睇
巴打門1299 點睇

巴打門1299 點睇

企穩50入一注

之前企唔穩,第二日急跌
樓主 之前推介1038
而家落到62
覺得係入貨時機未
樓主 之前推介1038
而家落到62
覺得係入貨時機未

冇推介過
樓主 之前推介1038
而家落到62
覺得係入貨時機未

冇推介過

我記錯

大戶巴打
巴打月供10,000
3,66,939,2800每隻各2500
定係一手手咁買
首先個人對加息既演繹

加息係一種貨幣政策,主要用泥提高投資成本,防止經濟過熱同泡沫,短期對經濟產生下行現象
相反泥講,因為經濟上升先須要加息控制步伐,加息都反映出美國對經濟前景樂觀。
今次加息基本上,市場預期出現率係百分百,所以市場係正式宣布加息前已經作出反應,相信過多兩至三個交易日就會消化左,然後只要等北水回歸,市場就又踏入新升勢

我認為今年營商環境比上年改善,加上全球投資氣氛濃厚,恆指23000既大關應該十分穩固,少少見意,23000-23500區間買入牛證。

牛熊證實高風險產品,可以虧蝕全部投資,要細心衡量自己風險承擔能力。

再講反3311,本身屬優質股,穩健既業務,加上逐步改善既投資環境,令全部大行都睇高一線。
我評定3311屬中低風險,中高回報股票
對此我有好大信心

可唔可以從另一角度睇
例如 加息係銀行睇淡未來環境 想保留現金

其實我係想知道應該點樣睇巿場上每一項現像
首先個人對加息既演繹

加息係一種貨幣政策,主要用泥提高投資成本,防止經濟過熱同泡沫,短期對經濟產生下行現象
相反泥講,因為經濟上升先須要加息控制步伐,加息都反映出美國對經濟前景樂觀。
今次加息基本上,市場預期出現率係百分百,所以市場係正式宣布加息前已經作出反應,相信過多兩至三個交易日就會消化左,然後只要等北水回歸,市場就又踏入新升勢

我認為今年營商環境比上年改善,加上全球投資氣氛濃厚,恆指23000既大關應該十分穩固,少少見意,23000-23500區間買入牛證。

牛熊證實高風險產品,可以虧蝕全部投資,要細心衡量自己風險承擔能力。

再講反3311,本身屬優質股,穩健既業務,加上逐步改善既投資環境,令全部大行都睇高一線。
我評定3311屬中低風險,中高回報股票
對此我有好大信心

可唔可以從另一角度睇
例如 加息係銀行睇淡未來環境 想保留現金

其實我係想知道應該點樣睇巿場上每一項現像

美國加息係銀行加
All in 883,3月尾前上$10.5

點解? 呢排期油升唔起喎

差唔多彈返起

純粹感覺定係有理據?

2017-03-10 07:05經濟日報 記者林奕榮╱即時報導

沙烏地阿拉伯高層能源官員在閉門會談中向美國的石油公司表示,別以為石油輸出國組織(OPEC)會延續減產來抵銷美國頁岩油的增量。

以沙烏地阿拉伯為首的產油國及非OPEC的主要產油國,在歷經兩年的價格戰,迫使許多頁岩油業者幾乎無路可退,目前處於不穩定的休戰狀態。沙國與俄羅斯等國家去年年底達成減產協議,希望終結導致油價滑落至12年來低點的供給過剩狀況。

然而,油價回升後,引發許多頁岩油生產商爭相增產,本周更已經公布在全美各地積極增加產量的計畫。

沙烏地阿拉伯能源部長法里赫在休士頓舉行的一場產業會議中表示,不會讓美國頁岩油業者「搭順風車」,藉機從油價回升中受益。法里赫的幕僚則向美國業者指出,OPEC不會承擔美國頁岩油增產的衝擊,美國的業者不該自行假定OPEC會延續減產。

參與會談的人士指出,沙國召開這場會議,是為了交換雙方對市場的觀點,並評估頁岩油生產的前景。

點睇石油前景

同問883
3311 二月份數據好好
3311 二月份數據好好

00503 點睇?
http://www.hkexnews.hk/listedco/listconews/sehk/2017/0310/LTN20170310380_C.pdf

暗示,要買就快,係咪可以咁解
正常報表姐

後悔之前13.06 平手走左
http://www.hkexnews.hk/listedco/listconews/sehk/2017/0310/LTN20170310380_C.pdf

暗示,要買就快,係咪可以咁解
正常報表姐

後悔之前13.06 平手走左

都未開完會

所以不問價入返 strong hold
700重有幾多上升空間呢,
700重有幾多上升空間呢,

700上700,其實唔難

下年有機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞