實現每月賺5%, 三月份post

996 回覆
44 Like 2 Dislike
點睇530
呢兩日冇北水成交好弱

你放心,今個月都會弱
新手得30K,ALL IN 939點睇,有冇機會趺破6蚊?
用黎長渣係咪都OK,見佢派息都幾好

另外內房除左688,3333點睇
Thanks 巴打

939四月會出業績,跟據過住經驗會先跌後升,今次財息兼收既機會都好大
入市機會睇反三月尾係咩走勢先

內房股泥睇都似係細價比較受資金追捧,如果想入,可以睇下5.7咁上下,如果破六蚊就有望挑戰6.8
如果資金不同睇好978既人可以考慮入
業績幾好,加上citybank睇2.5 (自己覺得city係睇價幾準既銀行,參考性幾大)
之前有報告指出978會係2017年加快同母公司合作,未來都應該有得升
資金小可以all in
資金多就控制大約20%左右

點睇604 深圳控股 同2022萬科?

我都心郁郁2022

我心動既時候,萬科果時大約十四蚊,而家就睇得比較保守,上升空間唔多,業績唔算出眾,如果係我就簡反細價內房,坐個順風車
想買科技股
700/1548/2382
美股領漲 恆指行好勢頭 700應該會上
樓主點睇
點睇530

幅圖都好明顯係要重新入反下降軌既樣
同之前既升勢一樣,虛火泥
我就咁睇,盈喜都冇咩點升,真係好神奇
我覺得係可能因為業比以前既業績都仲係好差
或都係人為因素,比人洗倉

九up的,因為冇認真睇
學野
其實美國加息 港股會唔會受惠?
D資金會唔會走晒去美國 定港市一齊升?
(理論上)

港美元掛勾加息應該齊齊fat架喎
有點看不透
業績幾好,加上citybank睇2.5 (自己覺得city係睇價幾準既銀行,參考性幾大)
之前有報告指出978會係2017年加快同母公司合作,未來都應該有得升
資金小可以all in

樓主覺得宜家入得未 定等多陣?
資金小可以all in

點睇604 深圳控股 同2022萬科?

我都心郁郁2022

我心動既時候,萬科果時大約十四蚊,而家就睇得比較保守,上升空間唔多,業績唔算出眾,如果係我就簡反細價內房,坐個順風車

604深圳控股符唔符合細價內房
如果資金不多同睇好978既人可以考慮入
資金小可以all in

978 宜家先1.2
姐係升個double?
想買 1211 車股黎講好似平過其他2隻好多,pe percentile 係呢個升市黎講都係50%以下,而且業績/政策都in favour 咁,但而家技術上係咪應該等企定先?仲未跌完?

1099都有睇開,而且見上輪資金無炒過。我見佢35.2(大概)位有support,而家開始有升勢,係咪開始入得?
想入978
現價值唔值得入
新手得30K,ALL IN 939點睇,有冇機會趺破6蚊?
用黎長渣係咪都OK,見佢派息都幾好

另外內房除左688,3333點睇
Thanks 巴打

939四月會出業績,跟據過住經驗會先跌後升,今次財息兼收既機會都好大
入市機會睇反三月尾係咩走勢先

內房股泥睇都似係細價比較受資金追捧,如果想入,可以睇下5.7咁上下,如果破六蚊就有望挑戰6.8

939我都想等月尾睇勢先入

內房2007呢幾日升得唔錯 高唔高追好?
978睇今日咩情況先決定再加唔加注
978升到澎澎聲
978升到澎澎聲

高開到唔比人入
錯失入市機會就要睇定啲,唔好盲目高追
諗住幾時入981
見你all in左3311
978升到澎澎聲

1.2入左
978升到澎澎聲

1.2入左

Same
Citibank目標價1.7
錯失入市機會就要睇定啲,唔好盲目高追

巴打 尋日競價時段高位入左132 我唔知過左鐘CANCEL唔到 我應該CUTLOSS 定坐多陣
巴打 點睇6號仔電能實業 跌左好多日 重貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞