屯門市中心好多鋪頭突然關門........

1373 回覆
2073 Like 17 Dislike
問職員點解閂門,佢話有特別狀況。
有人收到風做野,大家非必要(?)唔好穿黑衫帶口罩出沒元天屯。
即係同元朗係frd, 定係打元朗先
完全兩件事
元朗已落哂閘 應該真係開始做野
收到風
好多關哂門
究竟係打元朗 定係打市民?
元朗廣場都有好多鋪收咗 第一手見到
都死啦 佢地撚會分你係牛屎佬定點
咁係真嘅話緊係大家齊齊哩埋等佢地黑吃黑先
Dllm 呢d時候仲講呢d野
唔係潑冷水
入屯元天情況有唔同, 擺明打遊擊,
對像唔再係警犬, 你唔知中間隔離果個係乜人, 民眾雙方係無制服
而家係群眾打架, 講到明係雙方械鬥

唔同金鐘會有物資站補給
裝備自己帶齊, 隨時無補給
真係要有心理準備, 入得去就唔係講玩

今次係覆桌, 唔係雙方對峙
支持覆桌
轉寄:

大家好, 鑑於有消息指屯門/元朗/天水圍可能有事故發生, 為安全起見, 會有以下安排:
1. 3 POS - 屯門/元朗/天水圍, - Yoho/TMT/V City ( 2pm 關門, 如提早完全清機 可即時走), 建議同事避開乘搭西鐵 如有需要可坐taxi回家
2. 所有住在 屯門/元朗/天水圍的同事 可即時離開, (如包括美容師, 請幫忙改booking) 建議同事避開乘搭西鐵 如有需要可坐taxi回家
大家小心! 安全回家!

資生堂收工

Fact checked
屯門一田都關門
Thx bro ~
阻阻大家 寫咗個白宮聯署
request國際人道救援/援助
已經有三萬七千人簽咗
係我知 未必work 但呢個簡單嘅步驟 希望咁多位唔好放棄任何一線機會
希望大家用兩分鐘簽簽佢
同幫手推推post thx
https://lihkg.com/thread/1343948/page/1

大家繼續幫手文宣 各自爬山 山頂見
堅?
傳聞今日1500會有持刀人士係朗屏一帶
可以仲因爲咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞