想搵Taylor Swift 忠粉

684 回覆
98 Like 207 Dislike
連登成日對於ts公廁臭雞論
真係好L煩
btw鐘意佢除左歌之外其中一個原因係佢極其符合並能夠代表American dream
而ts個藝術人格充滿色彩
同時佢嘅歌好多時如state of grace有極其豐富搖滾精神
Lover暫時嘅總體感覺比reputation更成熟更完整嘅專輯
但同所有專輯一樣 評價都要有待觀望
正如1989 發行兩年之後先知道張專輯引領咗當時80s復古流行嘅風潮
synth pop嘅再度復興
無乜人講daylightmy favorite on Lover 聽到眼濕濕
最鍾意Speak Now隻碟!都係我第一隻買嘅碟!
嗰陣中學最鍾意Enchanted 好有暗戀feel 聽完好似個世界夢幻咗咁!
宜家聽返唔知點解會有啲sad, 再聽埋Back to December sad到爆
佢好耐以前首Last Kiss 先正
應該係好傷心好傷心先會寫得出咁既歌
講最sad一定係 I remember it allll tooooo welllllll
All too well 都正

Last kiss 似係頭幾次拍拖 相信愛情裡所有諾言 分手之後發現原來自己太年輕 果種心碎

而All too well 就係 開始成熟咗少少
無咁相信愛情 但分手後仲係好愛對方好掛住對方 果種心痛同無奈
佢專輯並唔係咁單一
好似 reputation 當中亦有trap+pop結合
80s合成器制作都有
而家d人淨係識一句bubble gum pop
too outdated
反正pop主流歌手嚟講ts樂評一向係最好果個
rolling stone俾左lover呢張專轉80
評價係去咗專輯某四首歌就係ts生涯最好專輯
btw rolling stone=音樂界time
"Taylor need auto tune"

Taylor: hold my guitar
佢而家啲現場真係好掂
btw re-record之前啲歌 好想要抒情版嘅holy ground 好好聽
呢首live好聽!
仲有嗰四個伴唱都好勁
又唱得又跳得
好正呀
同埋今次啲和音終於冇搶晒佢把聲
呢個版本嘅 Holy Ground 真係好好聽,比原本版正好多
有页知補返嘅襟章番左貨未
佢係唱得好好聽
但覺得佢d表情動作好似大媽唱歌.....
加埋個厚左嘅紅唇...
終於可以稍為平心靜氣聽歌
london boy 係咪有佢隻貓叫
唔係好覺
我都覺
佢台上d表演動作要再改善下
明明之前好多live都好正常 好好睇
唔通London boy太sweet
love makes me crazy ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞