想搵Taylor Swift 忠粉

684 回覆
98 Like 207 Dislike
新手唔識點形容 thx
我唔知佢音樂係點
但taylor swift對腳絕對係世界級

佢去澳門開呀 佢live又係好正
唉其實成個歐美pop style 都已經變到好普通
好難得仲有Taylor Swift, Shawn Mendes, Ed Sheeran既唱作歌手
所謂既頒獎典禮都變左分豬肉咁
正呀佢對腳好似佢仲幫自己對腳買左保險
冇啊 netflix個個rep tour live就有睇 佢asia得日本一場 好難就到時間睇 你有冇睇過?
正呀 rep tour live真心正 去到東京場睇 超級正
勁多年前佢黎香港都有睇佢 speak now world tour
如果佢Red攞到Grammys 佢而家會唔會仲係唱緊country
你就好個陣時仲細個 屋企人唔會俾錢我去睇 而家叫做有錢買飛 又唔再黎香港
唔會,根本一開始就係要捧佢做pop star
Grammys d歌
之後嗰啲愈聽愈唔鍾意所以就無繼續聽
1989開始已經唔係我聽開個Taylor
舊歌最好聽

you belong with me個MV cute到癲
mean又係好得意

嗰時我好鍾意佢寫自己嘅故事入歌
e.g. enchanted
Taylor寫俾owl city(Adam)
然後Adam又唱返俾Taylor
成件事好cute
Taylor Swift 以前d歌真係純country?

再聽下you belong with me,副歌pop到你呢,但係首歌攞獎係攞country類,都有d對其他country歌手唔公平。

我覺得只可以話佢風格一向係country+pop,靠副歌加入少少pop而增加聽眾,並非純country。

佢純country嘅歌只集中係06年嘅tear drops on my guitar era,跟住Speak Now同Red係半country半pop。

1989=純pop已經係不爭事實,搵埋hits製造機Max Martin
無呀 我純覺得佢地仲自己作曲填詞 佢地出既歌會比較深刻 多啲人可以relate到姐

我自己聽Shawn mendes有幾首都覺得好似自己經歷
Red 的確係一隻半pop半country 既碟 佢入面既we are never ever getting back together, 22, I knew you were trouble 都係好pop 一啲都唔country

Teardrops on my guitar, Tim McGraw 都係好country 😍

You belong with me 同 love Story 係我角度都算係pop 只不過當時佢係country
ed sheeran淨係識抄歌 咁都有人吹棒
Enchanted 兩首都超級好聽!
唔知你對Long Live 有咩評價
小弟覺得係一首俾fans既歌 好到肉😭😭
每次聽都好感動
忠粉here
最鐘意enchanted,long live,treacherous,I know places,dancing with our hands tied
但唔知點解唔係咁睇好黎緊隻新album
Long Live啲詞根本就係一封信
旋律又好聽
不過佢以前啲歌都係呢個style
同巴打你傾開,我都聽吓啲新歌先

而家睇緊MV,TS真好似barbie好靚
btw巴打有無聽thug story
TS rap得好得意
Lover 😍😍 超級期待呀 仲有一個月炸!
你有幾首都係 side track 黎

Don’t blame me live真心好好聽!
唉 宜家揀地方旅行都要睇下佢去邊度開演唱會😫😫
作為亞洲swifties 真係要用好多錢
有朋友推介去London 睇 或者Sydney 睇
冇人提all too well
最中意呢首!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞